BDP'li belediye başkanına çattı

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, haram, helali bilen Viranşehirlilerin kaçak elektrik kullanmayacağını söyledi. Erdoğan, "Kardeşlerim, benim sizden bir ricam var. Herhalde elektriği kaçak kullanmayacağız değil mi? Çünkü siz haramı helali çok iyi bilirsiniz

BDP'li belediye başkanına çattı

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, haram, helali bilen Viranşehirlilerin kaçak elektrik kullanmayacağını söyledi. Erdoğan, "Kardeşlerim, benim sizden bir ricam var. Herhalde elektriği kaçak kullanmayacağız değil mi? Çünkü siz haramı helali çok iyi bilirsiniz. İnanıyorum ki Viranşehirli kardeşimin gırtlağından haram geçmez. İnşallah geçmeyecek." dedi.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde, toplu açılış töreninde konuştu. Burada toplanan ilçe halkına hitap eden Erdoğan, insanları etnik unsuruna bakarak değil, Yaratan'dan ötürü sevdiklerini söyledi. Erdoğan, "Biz Kürdüyle, Türküyle, Arabıyla çoklukta birliği yaşıyoruz. AK Parti iktidarının özelliği bu. Biz sadece belli bir etnik unsuru değil, tüm yaradılanı Yaratan'dan ötürü seviyoruz. Türkü de Arabı da Kürdü de seviyorum. Türk olduğu, Arap olduğu, Kürt olduğu için değil Yaratan'dan ötürü seviyorum.'' diye konuştu.
 
"VİRANŞEHİR'İ VİRAN OLMAKTAN KURTARACAĞIZ"
 
Viranşehir'i çamur içinde görmekten üzüldüğünü dile getiren Erdoğan, ilçeyi yöneten belediye başkanını eleştirdi. Viranşehir'i viran olmaktan kurtaracakları sözünü de veren Erdoğan, "Şimdi ben şu anda Viranşehir'in haline bakıyorum. Niçin bu şehir viran ona bakıyorum. Artık bu şehri viran olmaktan çıkaralım diyorum. Allah aşkına 3 dönem burada yerel yönetimi kazanacaksın. Şu hale bak, şu hale bak. Benim halkım çamur içinde yaşamaya mahkum mu? Her taraf niçin pırıl pırıl olmasın. Viranşehir'i artık modern bir şehre dönüştürelim. Biz nasıl İstanbul'u viran halden alıp modern bir hale getirdiysek burayı da aynı şekilde yapacağız." ifadelerini kullandı.
 
Türkiye'nin, borç alan ülke konumundan, borç veren ülke konumuna geldiğini belirten Erdoğan, mayıs ayında IMF'ye olan borcun sıfırlanacağını kaydetti. Erdoğan, "İlk 10 yılda Türkiye'yi üç kat büyüttük. 2023 yılına kadar ilk 10 ülke arasına girmeyi hedefliyoruz. IMF'den borç alıyorduk, bugün IMF'ye borç verecek duruma geldik. Dün alan eldik, bugün veren el olduk. Bu millete bu yakışır. Son 10 yıldan bu yana elde edilen başarılar sizin eseriniz. Son 10 yılda rekor üzerine rekor kırıyoruz. Sizin desteğiniz, hayır dualarınız sayesinde." şeklinde konuştu.
 
Haram, helali bilen Viranşehirlilerin kaçak elektrik kullanmayacağını belirten Erdoğan, şunları söyledi: "Kardeşlerim; benim sizden bir ricam var. Herhalde elektriği kaçak kullanmayacağız değil mi? Çünkü siz haramı helali çok iyi bilirsiniz. İnanıyorum ki Viranşehirli kardeşimin gırtlağından haram geçmez. İnşallah geçmeyecek."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler