Bayram Sabahı Cinayeti

İzmir'in Konak ilçesinde, 72 yaşındaki Sadullah A, aralarında kan davası bulunduğu ileri sürülen Hacı Eyüp Deniz'i bayram sabahı öldürdü.İzmir'in Konak ilçesinde, 72 yaşındaki Sadullah A, aralarında kan davası bulunduğu ileri sürülen Hacı Eyüp Deniz'i Bay

Bayram Sabahı Cinayeti

İzmir'in Konak ilçesinde, 72 yaşındaki Sadullah A, aralarında kan davası bulunduğu ileri sürülen Hacı Eyüp Deniz'i bayram sabahı öldürdü.

İzmir'in Konak ilçesinde, 72 yaşındaki Sadullah A, aralarında kan davası bulunduğu ileri sürülen Hacı Eyüp Deniz'i Bayram sabahı öldürdü. Evlerinin önünde babasının öldürüldüğünü gören Y.D, zanlıyı başına tabancayla vurarak yaraladı. Polis, ilk yaptığı incelemede iki aile arasında kan davası bulunduğunu belirledi.
 
Olay, Bayram namazının ardından Eşrefpaşa semtinde meydana geldi. Sadullah A, hemşehrisi Hacı Eyüp Deniz'in (64) evinin önünde pusu kurdu. Yandaki camide namaz kılan ardından çay içip bekleyen zanlı Sadullah A, bir süre Deniz'in evden çıkmasını bekledi.
 
Sadullah A, kurban kesmeye giden Deniz'e, apartmandan çıkıp otomobilinin yanına geldiğinde iki el ateş etti. Deniz'in ölmediğini gören Sadullah A., daha sonra Deniz'in kurban kesmek için hazırladığı bıçağı alarak sokak ortasında boğazını kesti.
 
Babasının kanlar içinde yere yığıldığını gören bir alışveriş merkezinde çalışan Y.D, zanlıyı yakalamaya çalıştı. Zanlının elindeki silahı alan Y.D, silahın kabzasıyla başına vurarak Sadullah A'yı ağır yaraladı. Oğul Y.D, olayın ardından silahı bırakıp kaçtı.
 
Olay yerine gelen polis, Hacı Eyüp Deniz'in öldüğünü, Sadullah A'nın da ağır yaralandığını belirledi. İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Sadullah A'nın kafatasında 5 kırık olduğu ve hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Kaçan Y.D bir süre sonra polis tarafından gözaltına alındı.
 
KAN DAVASI İDDİASI
 
İki aile arasındaki kan davası nedeniyle cinayetin işlendiği ileri sürüldü. Katil zanlısı Sadullah A, hastanede polislere 30 yıl önce bir Kurban Bayramı sabahı kardeşinin öldürüldüğünü, kan davası bulunan Hacı Eyüp Deniz'i de bu yüzden aynı şekilde Bayram sabahı öldürdüğünü söyledi.
 
Cinayet anı ise apartmanın önündeki kameralar tarafından kaydedildi. Kayıtlarda, zanlının tabanca ile ateş etmesi, bıçağı alıp Deniz'in boğazını kesmesi ve kaçması yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam