Bayburt'ta 5 kişi mahsur kaldı

Gürbüz Tuzcuoğlu, annesi Gülbahar Tuzcuoğlu, amcası İrfan Tuzcuoğlu, eniştesi Cafer Arslan ve halası Sevim Arslan'ı da yanına alarak, dün gece saatlerinde 24 DN 253 plakalı otomobille Erzincan'ın Otlukbeli ilçesinden Bayburt'un Demirözü ilçesine bağlı Dam

Bayburt'ta 5 kişi mahsur kaldı

Gürbüz Tuzcuoğlu, annesi Gülbahar Tuzcuoğlu, amcası İrfan Tuzcuoğlu, eniştesi Cafer Arslan ve halası Sevim Arslan'ı da yanına alarak, dün gece saatlerinde 24 DN 253 plakalı otomobille Erzincan'ın Otlukbeli ilçesinden Bayburt'un Demirözü ilçesine bağlı Damlıca köyündeki evlerine gitmek için yola çıktı.

Araçlarıyla yolda bir süre ilerleyen bu kişiler, fırtına dolayısıyla savrulan karın yolu kapatması yüzünden Erzincan sınırına yakın olan Bayburt'un Saruhan köyü mevkisinde mahsur kaldı.

Uzun süre kendi imkanlarıyla yolu açıp ilerlemeye çalışan ancak bir süre sonra araçları da çalışmadığı için donma tehlikesi geçiren 5 kişi, telefonla ulaştıkları Bayburt İl Özel İdaresi ve Erzincan İl Jandarma Komutanlığına bağlı Otlukbeli İlçe Jandarma Komutanlığından yardım istedi.

Gece saatlerinde olay yerine ulaşan jandarma, bu kişileri kurtararak, Otlukbeli İlçe Jandarma Komutanlığına götürdü.

İlçe Jandarma Komutanlığında bir süre dinlendikten sonra Erzincan'daki yakınlarınca karakoldan alınarak evlerine götürülen 5 kişi, sabah saatlerinde, iş makineleriyle yolu açan Bayburt İl Özel İdaresi görevlilerinin yardımıyla Bayburt'a ulaşabildi.

Gülbahar Tuzcuoğlu, kurtarıldıktan sonra AA muhabirine yaptığı açıklamada, mahsur kaldıkları yerin gece adeta mahşer yeri gibi olduğunu anlatarak, "Çok kötü bir fırtına vardı, fırtına nedeniyle saatlerce burada mahsur kaldık, aracı çıkarmak için kar attık, aracı ittik" dedi.

İlerleyemeyince jandarmadan yardım istediklerini ifade eden Tuzcuoğlu, "Çok korktuk. Hava çok soğuktu. Donmak üzereydik. Jandarma ekipleri ile greyderler de yola çıkmış. Ama jandarma ekipleri bize daha önce ulaştı. Bizi buradan alıp jandarma karakoluna götürüp misafir ettiler. Allah hepsinden razı olsun. Allah devletimizi var etsin"şeklinde konuştu.

Bayburt İl Özel İdare Genel Sekreteri Ziyeddin Babacan da 5 vatandaşın Bayburt-Erzincan sınırında fırtına nedeniyle mahsur kaldığını öğrenince hemen harekete geçtiklerini anlatarak, "Gece etkili olan fırtına nedeniyle il merkezine 55 kilometre mesafedeki Saruhan boğazı mevkisine güçlükle ulaştık. Mahsur kalanlar Erzincan jandarmasından da yardım istemişti. Jandarma ekipleri onlara bizden daha önce ulaştı ve donma tehlikesi geçiren vatandaşlarımızı, karakola götürdü" dedi.

Babacan, gece saatlerinde olay yerine ulaştıklarında mahsur kalan kişileri göremeyince şaşkınlık yaşadıklarını ancak iletişim kurdukları jandarmanın vatandaşların güvende olduklarını ve hayati bir sorunlarının olmadığını söylemesi üzerine rahatladıklarını anlattı.

Bunun üzerine Bayburt'a döndüklerini söyleyen Babacan, sabah saatlerinde ise yeniden bu kişilere yardım etmek ve araçlarını kurtarmak için olay yerine gittiklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler