Başkana zimmet suçlaması

 EDİRNE Belediye Başkanı CHP'li Hamdi Sedefçi, Kırkpınar güreşlerini yayıncı bir televizyon kanalına vermesi ardından Güreş Federasyon Başkanı Hamza Yerlikaya'nın kendisi hakkındaki söylediği sözleri tepkiyle karşıladı. Yerlikaya'ya yanlış bilgi verildiği

Başkana  zimmet suçlaması

 

EDİRNE Belediye Başkanı CHP'li Hamdi Sedefçi, Kırkpınar güreşlerini yayıncı bir televizyon kanalına vermesi ardından Güreş Federasyon Başkanı Hamza Yerlikaya'nın kendisi hakkındaki söylediği sözleri tepkiyle karşıladı. Yerlikaya'ya yanlış bilgi verildiğini kaydeden Sedefçi, "Beni aramadı, şimdiye kadar onunla görüşmüş değilim. Kendi kendine konuşuyor başkanımız sağ olsun" dedi. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde pehlivanlara dağıtılan 1.5 milyon lira nedeniyle müfettişler tarafından kendisine zimmet çıkarıldığını ifade Sedefçi, bu suçlamayı Sayıştay'da kaldırmaya çalışıyor.
 
Kırkpınar Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği yeni yönetimiyle birlikte Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'yi makamında ziyaret etti. Dernek Başkanı Kırkpınar eski ağalarından Alper Yazoğlu, Mehmet İriş ve son 5 yılın Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim'in de olduğu heyeti kapıda karşılayan Sedefçi, Kırkpınar'ın 652 yıllık gelenek olduğunu söyledi. Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya'nın kendisi hakkında sarf ettiği sözleri medyadan takip ettiğini ve üzüldüğünü belirten Sedefçi, şöyle dedi:
 
"Edirne Belediyesi bu işi amatörce yapıyor. Güreş Federasyon Başkanı Hamza Yerlikaya, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 1 milyon lira paralar gönderdiğini söylemiş. 19 yılda bakanlıktan 180 bin lira para geldi. Sayın Federasyon Başkanı herhalde hayal görüyor. Yanlış bilgi vermişler, bakanlığın tanıtım fonundan 180 bin liradan fazla Edirne Belediye Başkanlığı'na para gelmedi. Bizim gelirlerimiz de 200-250 bin lira seyirciden alınan bilet paralardır. Ağadan aldığımız ağalık bedelidir. Toplam 500 bin lira civarında gelirimiz var. Yıllık 2 milyon lira masrafın tamamını yapan Edirne Belediye Başkanlığı'dır. 365 gün tesisin bakımını yapan, bugünlere getiren, güreşlerin organizasyonunu yapan Edirne Belediye Başkanlığı personelidir. Sayın Başkanımıza herhalde yanlış bilgiler vermişler. Beni aramadı, şimdiye kadar onunla görüşmüş değilim. Kendi kendine konuşuyor başkanımız sağ olsun."
 
"KIRKPINAR'A KİMSE ZARAR VEREMEZ"
 
Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya'nın, "Orada bir güreşçi bulamazsan ne yapacaksın?" sözlerine şu karşılığı verdi:
 
"Kırkpınar'a kimse zarar veremez, zarar veren cezasını görür. Gelenektir, Türk örf adetleri, alın teri, şerefidir Kırkpınar. Güreşçiler gitmez diye tehditler savuruyor. Çok çirkin bir şey, federasyon başkanı yapıcı olacağına, katkı yapacağına, yardımcı olacağına tam tersini yapmaya çalışıyor. Bugün devlet hükümet, neden Türkiye Ziraat Kupası diye oynatıyor. Niye iddaa süper lig diyor, neden Beko Basketbol ligi deniyor. Bunlar yanlışsa hükümet neden bu yanlışları yapıyor diye sormak lazım. Biz de Kırkpınar'ın yanına bir isim koyabilir miyiz diye düşündük. O konuda ihaleye de bir madde koyduk. Edirne Belediyesi olarak 19 yıldır yaptığımız ihaleyi yaptık. Hiç farklı metin kullanmadık. Daha önce TRT'ye yapıyorduk."
 
KIRKPINAR'A YILDA 2 MİLYON LİRA
 
Her yıl Sarayiçi Ermeydanı'nda yapılan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için 2 milyon lira harcama yaptıklarını anlatan Sedefçi, şöyle devam etti:
 
"Yılda 2 milyon lira Kırkpınar'a para harcıyorum. Devletten gelen para yok. Bu güreşlerin Türkiye şampiyonası değil mi? Türkiye'nin başpehlivanı seçiliyor. Bana federasyonun yaptığı tek şey 80 tane hakem gönderiyor. Bana 'bunların parasını sen vereceksin' diyor. Görevi veren federasyon, o parayı veren, otellerini, harcırahını veren Edirne Belediyesi. 1500 pehlivan geliyor, yolluklarını, otel paralarını, konaklama masraflarını biz karşılıyoruz. Yağcısı, bezcisine kadar Edirne Belediyesi Başkanlığı yapıyor. Ben şuanda çaresizim, benim 150 tane personelim bir yıl çalışıyor. Ayrıca 1 hafta orada emek veriyor, o tesis de Süleyman Demirel'in desteğiyle yapıldı."
 
"ADAM KAFAYI YEMİŞ, 1.5 MİLYONLIUK ZİMMET ÇIKARDI"
 
Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde dereceye giren pehlivanlara verilen yaklaşık 1.5 milyon lira için kendisine zimmet çıkarıldığını söyleyen Sedefçi, pehlivanlara 1.5 milyon lira ödeme yaptığı için müfettişlerin kendisine zimmet çıkardığını ifade ederek, "Resmen gelmiş 7 müfettiş, adam kafayı yemiş. Dava açsın benim laflarımdan sonra, adam resmen geldi zimmet çıkarttı bana 'Ödeyemezsin kardeşim' diyor. 1950'den beri ödenen bu paraya şimdi zimmet çıkardı. Hala uğraşıyorum ben Sayıştay'dan kaldırmak için çalışma yapıyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam