Başkana sitem vekile övgü!

Doğu Karadeniz Sağlık Turizm Derneği Başkanı Mustafa Yılmaz Trabzon Büyükşehir Belediye başkanına sitem ederken AK Parti Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu'ya teşekkür etti. ORHAN BAŞKAN BİZİ YOK SAYIYOR! Doğu Karadeniz Sağlık Turizm Derneği Başkanı Mus

Başkana sitem vekile övgü!

Doğu Karadeniz Sağlık Turizm Derneği Başkanı Mustafa Yılmaz Trabzon Büyükşehir Belediye başkanına sitem ederken AK Parti Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu'ya teşekkür etti.

ORHAN BAŞKAN BİZİ YOK SAYIYOR!

Doğu Karadeniz Sağlık Turizm Derneği Başkanı Mustafa Yılmaz Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında turizm konusunda projelerine sahip çıkmayan Trabzon Büyükşehir Belediye başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na sitem ederken AK Parti Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu'ya teşekkür etti.

Yılmaz şunları söyledİ: "Doka'nın 2015 yılı başında bölgenin ekonomik ve sosyal kalkınması adına lokomotif sektör olarak değerlendirilen turizmin geliştirilmesi amacıyla proje teklif çağrılarına, bölgemiz için önemli araştırma ve geliştirilme projesi yazmamıza rağmen Bölge Valileri, Ticaret Sanayi Odaları, İl Genel Meclis Başkanları, Belediye Başkanlarının bulunduğu toplantılarda maalesef, biz Doğu Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği olarak araştırma, seminerler, toplantılar yapmamıza rağmen Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanının, dernek başkanı olarak şahsımla ilgili sorunlarından dolayı toplantılarda 2023 yılı vizyonuna uygun bölge için projelerimizi kabul ettirmemekte ve şahsıma beyansız iftiralar atarak engellemektedir.

Hâlbuki bir kişi engellenerek 253 kişilik bir derneğin projesi yok sayılamaz. Doğu Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği olarak amacımız; Turizmde rekabetin ucuz ürün yerine markalaşan Doğu Karadeniz Bölgesini oluşturmak, var olan Turizm bölgemizin sürdürülebilirlik perspektifi içinde yeniden ele alınarak  planlanması ve kaliteli yaşanabilir çevreler oluşturulması, turizmi geliştirerek hükümetimizin sosyo-ekonomik hedeflerini desteklemek, uluslararası işbirliğini güçlendirmek, Turizmi varış noktası odaklı ve çok fonksiyonlu olarak geliştirmek, Turizmde ürünü çeşitlendirerek sezonun bir yıla yayılması, sürdürülebilir turizmin tanıtılarak eko-turizm, kırsal turizm ve agro-turizm konularında kamu, özel ve sivil toplum kuruluşlarını bilinçlendirmek, Yurt içi ve Yurt dışı tanıtım ve pazarlamayı etkin kılmak, sürdürülebilir turizm yaklaşımının benimsenerek istihdamın artırılmasında ve bölgesel gelişmede turizmin öncü bir sektör konumuna ulaştırılması ve Türkiye’nin 2023 yılına kadar uluslararası pazarda turist sayısı ve turizm geliri bakımından ilk 5 ülke arasında önemli bir varış noktası ve Uluslararası bir marka haline getirilmesinin sağlanması, yöreye özgü farklı turizm türlerinin birbirine entegrasyonunu sağlayarak çok çeşitli turizm imkânlarını sağlık, eğitim vb. farklı sektörel kullanımlarla bir arada sunulabilen Alternatif turizm odaklı (sağlık ve termal, kış sporları, doğa turizmi vb.) turizm bölgesini, illerini oluşturmak amacındayız.

AMACIMIZ DOĞU KARADENİZ'İ ÇEKİM GÜCÜ YAPMAK

Doğu Karadeniz Bölgesini ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısının 2014 yılında %25 artış göstererek 5 milyonu aşmıştır. Bölgemizi alt ve üst yapısıyla her yönden iyi hazırlarsak sağlık alanında yapacağımız yatırımlarla ve çekeceğimiz yatırımcılarla turizmde ve özellikle sağlık turizminden de vazgeçilmez olacağımız kesindir.

2023 vizyonunda turizmde hedeflenen 20 milyar döviz girdisini gerçekleştirmek için yola çıkan Doğu Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği olarak yürüdüğümüz bu yolda tek amacımız Doğu Karadeniz Bölgesini dünyadaki tanınırlığı açısından çekim merkezi yapmaktır. Buradan bölgenin tüm dinamiklerine, Milletvekillerine son kez çağrı yapıyorum.

DOKA'YA TTSO'YA VE SOYLU'YA TEŞEKKÜR

Bizler bütünleştirici olup, tüm Sivil Toplum Kuruluşları bir bütün olup, bölgenin kalkınması için proje üretenleri kişisel ihtirasları ve kaprisleri yüzünden engel olmak için uğraşan ihtiraslı, kindar kişilere karşı seyirci kalmamalıyız. Özellikle yeşille mavinin buluştuğu spor ve turizm kenti olan Trabzon’umuzun turizmde sağlıklı bir şekilde büyümesi için girişimde bulunduğumuz tüm projelerde Büyükşehir Belediye Başkanının şahsi ihtirasları yüzünden engellerle karşı karşıyayız.

Eğer bu yaklaşımla bundan sonra hareket edilmeye, sessiz kalmaya devam edilirse üzülerek söylüyorum ki; Doğu Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği olarak Doğu Karadeniz Bölgesinde Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanının bu ihtiraslı, kinci tutumu olduğu sürece Turizmin gelişmesinden, kalkınmasından söz etmemiz mümkün olmayacaktır. Böyle toplantılarda olumsuz tavırlar devam ettiği sürece bölge turizmi için, Doka'ya hiç bir proje sunumumuz olmayacaktır.

Bütün bu olumsuz tutuma rağmen, ulusal düzeyde yaptığımız projelere destek veren bölge milletvekillerine, adeta bölgenin turizm elçisi olan Doka Genel Sekreterine, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanına ve özellikle güzide bölgemizdeki turizm potansiyelini görüp, çalıştaylar düzenlemekte olan Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu Bey’e şükranlarımızı sunarız.                                                        
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler