Başkan Sekmen’den Öğretmenlere Mektup

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla, il genelinde görev yapan öğretmenlere mektup yazdı. Özel tasarımlı flash bellek içerisinde yer alan mektupta Başkan Sekmen, toplumdaki kardeşlik ikliminin oluşmasınd

Başkan Sekmen’den Öğretmenlere Mektup

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla, il genelinde görev yapan öğretmenlere mektup yazdı. Özel tasarımlı flash bellek içerisinde yer alan mektupta Başkan Sekmen, toplumdaki kardeşlik ikliminin oluşmasında öğretmenlerin büyük pay sahibi olduğunu vurguladı. Başkan Sekmen, mektubunda şöyle dedi: "Köklü medeniyete sahip milletimizin yükselmesi, hakkı olan mümtaz yerlere gelebilmesi ancak okul sıralarından, öğretmenlerimizin şefkatli yüreklerinden geçiyor. Biz şefkatin ve merhametin medeniyetiyiz. Tarihin her döneminde bu toprakların üzerinde yaşayan insanlar dini, dili, kültürü farklı olsa da bir ve beraber olmayı başarabilmiş, aynı hedefe, aynı geleceğe yürüyebilmiştir. Anadolu'nun mayasındaki bu büyük kaynaşmanın eşine ender rastlanan buluşmanın, kardeşlik ikliminin doğmasında öğretmenlerimizin payı çok büyüktür. Öğretmen, yeri geldiğinde çocuklar için anne ve babadan daha fazla örnek alınan ve rehber kabul edilen rol modeldir. Öğretmen, aslına bakarsanız önce kalpleri imar eder. Kalpleri inşa eder. Sonra beyne, akla hitap eder. Ve ikisinin birleşmesiyle iki kanatla insanları zirveye ulaştırır." Medeniyetin asıl unsurunun öğretmenler olduğunu ifade eden Başkan Sekmen, mektubunu şöyle tamamladı: "Sizler de çok iyi biliyorsunuz ki, bizim medeniyetimiz öğretmenleri, hocalarını hiçbir zaman eğitimin teknik bir unsuru, bir aracı görmemiştir. Öğretmenlerimiz, bizim medeniyetimizde eğitimin asli unsuru, hatta eğitimin bizatihi kendisi olmuştur. Öğretmenlerimize memur nazarıyla, eğitim aracı nazarıyla, not veren, sınıf geçiren nazarıyla değil, insan yetiştiren, malzemesi insan olan bir usta, bir gönül mimarı nazarıyla baktık, bakıyoruz. İnşallah bu bakış açımızı, bu nazarımızı hiçbir zaman kaybetmeyeceğiz. Şehrim adına Öğretmenler Günü'nüzü kutluyor, en kalbi muhabbet ve selamlarımı sunuyorum." Başkan Sekmen'in kaleme aldığı mektup ücretli ve kadrolu bütün öğretmenlere isimlerine yazılarak dağıtıldı.

Kart şeklinde tasarlanmış olan flash bellek aynı zamanda öğretmenlere 2019 yılına kadar geçerli olmak üzere yüzde 20'lik indirim kartı özelliğini de içeriyor.

Başkan Sekmen’den Öğretmenlere Mektup

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler