Başkan Sekmen’den “Dünya Çocuk Hakları Sözleşmesi Günü” Mesajı

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Dünya Çocuk Hakları Sözleşmesi Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Sekmen, mesajında şu görüşlere yer verdi: "Çocuklarımızın yasal haklarını güvence altına almak için, 20 Kasım 1989 tarihinde imz

Başkan Sekmen’den “Dünya Çocuk Hakları Sözleşmesi Günü” Mesajı

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Dünya Çocuk Hakları Sözleşmesi Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Sekmen, mesajında şu görüşlere yer verdi: "Çocuklarımızın yasal haklarını güvence altına almak için, 20 Kasım 1989 tarihinde imzalanan bu sözleşmeyle beraber çocuklarımızın hakkı yasalarca da tanınmış oldu. Çocuk Hakları'na Dair Sözleşme; nerede doğduklarına, kim olduklarına, cinsiyetlerine, dinlerine ya da sosyal kökenlerine bakılmaksızın bütün çocukların haklarını tanımlamaktadır. Sözleşme; yaşama hakkı, eksiksiz biçimde gelişme hakkı, zararlı etkilerden, istismar ve sömürüden korunma hakkı, aile, kültür ve sosyal yaşama eksiksiz bir şekilde katılma haklarını kapsamaktadır. Çocuklar; bizim geçmişte olduğu gibi bugün de geleceğimizin teminatıdır. Onları milli ve manevi değerlerine bağlı birey olarak yetiştirmek bizim başlıca vazifemizdir. Bir çocuk aileden ne görürse, dışarıya da onu yansıtır. Yüreğine sevgi ve saygı tohumu ekilen çocuk, geleceğe umut ışığı olmakla beraber, ülkesine en iyi düzeyde hizmet edecek bir fert olmaya adaydır. Onların yetişmesi için en iyi çabayı göstermeliyiz. Bizler de çocuklarımızın hem eğitimi hem de ahlaki davranışlarını benimsemeleri için çalışmalar sürdürmekteyiz. Huzur ve mutlu bir gelecek istiyorsak, onlara bırakacağımız en güzel miras; saygı ve hoşgörü olmalıdır. Bu vesileyle kıymetli yavrularımızın gözlerinden öper, eğitim ve hayatın her anında yavrularımızın başarılı olmalarını temenni ederim."

Başkan Sekmen’den “Dünya Çocuk Hakları Sözleşmesi Günü” Mesajı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam