Başkan Ruslara ilçeyi anlattı!

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Ankara’yı ziyarete gelen Rusya'nın Penza Bölgesi Hükümet Başkanı Birinci Yardımcısı Vladimir Volkov, Serdobsk şehri Belediye Başkanı İvan Kiryukhin, Nikolsk bölgesi Belediye Başkanı Lyudmila Linina ve beraberindek

Başkan Ruslara ilçeyi anlattı!
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Ankara’yı ziyarete gelen Rusya'nın Penza Bölgesi Hükümet Başkanı Birinci Yardımcısı Vladimir Volkov, Serdobsk şehri Belediye Başkanı İvan Kiryukhin, Nikolsk bölgesi Belediye Başkanı Lyudmila Linina ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.
 
İki ülkenin yerel yönetimler sistemini karşılaştırmak ve Türkiye’deki belediyelerin işleyişi hakkında bilgi almak için Yenimahalle Belediyesi’ni ziyaret eden heyet, belediye düzenine ve Yenimahalle bölgesine hayran kaldı. Misafirlerine belediyenin işleyişini de anlatarak bölgeyi tanıtan Yaşar, "Yenimahalle kentsel dönüşümün ilk yapıldığı ilçe. 600 bin nüfusu olan bu ilçeyi biz vatandaşlarla birlikte yürütüyoruz. Gelen her talebi dinliyoruz. Anında çözüm üretiyoruz. Önceliğimiz hizmet. Daha modern, sosyal bir Yenimahalle için ekibimizle gece gündüz çalıştık. Sanatında en uğrak adresi olduk. Kaynaklarımızı doğru kullandık. Bugün devlete borcu olmayan tek belediye biziz.' diye konuştu.
 
Tarımın ön planda olduğu ve yeşil alanıyla da göz dolduran bir kentten gelen Rus heyet, Yenimahalle’nin parklarına duyduğu hayranlığı dile getirerek Yaşar’ı tebrik etti. Yaşar’dan detaylı bilgi aldı. Parkların ardından Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’ni de gezen heyet, Nazım Hikmet hakkında bilgi aldı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam