Başkan Genç koltuğu devretti

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliği çerçevesinde çocuklar Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'in koltuğuna oturdu.23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliği çerçevesinde Hasan Ali Yücel İlkokulu öğrencilerinden Zeynep Öz

Başkan Genç koltuğu devretti

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliği çerçevesinde çocuklar Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'in koltuğuna oturdu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliği çerçevesinde Hasan Ali Yücel İlkokulu öğrencilerinden Zeynep Öztürk ve Tufan Keskin öğretmenleri ile birlikte Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'i makamında ziyaret etti.

Makamını çocuklara teslim eden başkan Genç, makamların sembolik olarak çocuklara teslim edilmesinin temelde onlara duyulan güvenin bir sembolü olduğunu ifade ederek, "23 Nisan TBMM'nin açıldığı gün olması nedeniyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak çocuklara hediye edilmiştir. 23 Nisan tarihi Türkiye Cumhuriyeti devletinin temelinin atıldığı tarihtir. Aynı zamanda 23 Nisan egemenliğin varlık ve yokluk mücadelesi veren kahraman Türk milletine verildiği tarihin adıdır. Artık Türk milleti egemenliğini TBMM eliyle kullanmaya başlamıştır.

20150422aw391358_02.jpg

Bu tarihte TBMM açılarak Kurtuluş Savaşı'nın sevk ve idaresi ilk defa halkın seçtiği temsilciler eliyle yürütülüp başarıya ulaşılmıştır. Bu hem Türkiye'nin yurtdışındaki imajı açısından hem de ülkemizin bu tür barış ve dostluk organizasyonlarla adını daha çok duyurması bakımında önem taşımaktadır. Ülkeleri ve çocukları birbirine daha çok yaklaştıran, değişik ülkelerden çocukların birlerinin tanıdığı, evlerinde misafir ettiği, dostluk ve arkadaşlık ilişkilerini pekiştirdiği bu bayramlar.

20150422aw391358_01.jpg

23 Nisan'da temsilen de olsa çocuklarımız makamlarımızda oturtuyoruz. Çünkü 23 Nisan'la beraber egemenlik ve hakimiyet millete verildi. Bizde bu bayramı kutlarken hem çocuklarımıza örnek olsun hem de çocuklarımız ilerde bu icra makamlarında olabilsin diye bu teamülü yerine getiriyoruz. Bu vesileyle çocuklarımızı yetiştiren, hayata kazandıran başta aileleri olmak üzere, öğretmenlerimizi ve siz çok değerli idarecilerimize çok teşekkür ediyoruz. Göreve geldiğimiz andan itibaren doğrudan görev alanımızda olmamasına rağmen okullarımızın fiziki koşullarının iyileştirilmesine gayret ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Ziyaretin sonunda başkan Genç öğretmen ve öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

20150422aw391358_04.jpg

20150422aw391358_03.jpg

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam