'Başka çare var mı?'

KARABÜK'te zihinsel engelli kızı 29 yaşındaki Fatma İncebacak'ı, çevresine zarar verip kafasını duvarlara vurması nedeniyle yatağa bağlamak zorunda kalan 68 yaşındaki Süleyman İncebacak, kızınının tedavisi için yardım beklediğini söyledi. Eşinin terk etme

'Başka çare var mı?'

KARABÜK'te zihinsel engelli kızı 29 yaşındaki Fatma İncebacak'ı, çevresine zarar verip kafasını duvarlara vurması nedeniyle yatağa bağlamak zorunda kalan 68 yaşındaki Süleyman İncebacak, kızınının tedavisi için yardım beklediğini söyledi. Eşinin terk etmesi nedeniyle 12 yıldır kızına tek başına baktığını söyleyen Süleyman İncebacak, "İşkence sayılır belki ama başka çare var mı? Kızım için devletimizden yardım istiyorum" dedi.

Soğuksu Mahallesi Kaftan Sokak'ta doğuştan zihinsel engelli ve böbrek hastası kızı Fatma İncebacak ile birlikte yaşayan Süleyman İncebacak, 12 yıl önce kızına kötü davrandığı gerekçesiyle eşi tarafından terk edildi. Emekli maaşıyla geçinmeye çalışan Süleyman İncebacak'a oğlu ile gelini de desteği kesince, kızıyla baş başa kaldı. Süleyman İncebacak, evde eşyaları kırıp döken, çevresine saldıran ve kafasını duvarlara vuran kızını durdurmakta güçlük çekince yatağa bağlamak zorunda kaldı. Kimseden destek göremediğini, tek başına kaldığını gözyaşları içerisinde anlatan Süleyman İncebacak şunları söyledi:

"Anneleri 12 yıl önce kaçıp gitti ve boşandık. Kızımın Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden raporu var. Kızımın her türlü bakımını yapıyorum. Kızım çevreye ve en çok kendine zarar veriyor. Kafasını duvarlara vuruyor. Eşyaları kırıp döküyor, elini boğazına sokuyor. Zaptedemiyorum, o yüzden de yatağa bağlıyorum. İşkence sayılır belki ama başka çare var mı? Yoksa ben bunu niye bağlayayım." 

'BEYİN KANAMASINDAN ÖLSE BENİ SUÇLARLAR'

Karabük Cumhuriyet Savcılığı'na kızının kendisine zarar verdiğini belirten dilekçe verdiğini anlatan Süleyman İncebacak şöyle devam etti:

"Kızımı nereye götürsem ben suçlu çıkıyorum, 'Bağlamayacaksın' diyorlar. Kızım kafasını duvara vurup beyin kanamasından ölse, savcı bana 'Sen kafasını duvara vurdun demeyecek mi?' Zaten annesi şikayetçi. Hastaneye götürdüğümde psikiyatri doktorunun odasında her şeyi devirdi, duvarlara kafasını vurdu." 

'EVİMİ DE SATACAĞIM'

Kendisinin de tansiyon hastası olduğunu, kızı yüzünden geceleri uyuyamadığını belirten baba İncebacak şöyle dedi:

"Şimdi tedavi için Ankara'ya gitmemiz lazım, otobüse de almıyorlar. Gidecek param yok. Bir tek evim var, onu da satacağım. Kendim için hiçbir yerden, kimseden bir şey istemiyorum. Aç olarak ölürüm ben ama bu çocuğu ne yapacağız. Benim için o önemli. Benim yapacağım bir şey kalmadı. Ne yapayım ben. Ben kızım için her şeyimi, kendimi feda ettim."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler