Başbakan'ın talimatıyla artık oraya giriş ücretsiz

4'üncü uluslararası Hacıbektaş Aşure günü etkinliklerinde Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde konuşan Başbakan Davutoğlu'nun "İnşallah Hacı Bektaş-ı Veli ve Konya'da Mevlana'nın türbesine girişte para alınmayacak" açıklamasından sonra Bektaşi türbesine giriş

Başbakan'ın talimatıyla artık oraya giriş ücretsiz
4'üncü uluslararası Hacıbektaş Aşure günü etkinliklerinde Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde konuşan Başbakan Davutoğlu'nun "İnşallah Hacı Bektaş-ı Veli ve Konya'da Mevlana'nın türbesine girişte para alınmayacak" açıklamasından sonra Bektaşi türbesine giriş ücretsiz hale getirildi.
 
Başbakan Davutoğlu, 8 Kasım'daki Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde yaptığı konuşmasında, "İnşallah Hacı Bektaş-ı Veli ve Konya'da Mevlana'nın türbesine girişte para alınmayacak" demişti. Başbakan'ın bu konuşmasından bir ay sonra Bektaşi türbesine girişler ücretsiz hale getirildi.
 
Uygulamanın başlamasıyla birlikte vatandaşlar, "Müze girişinde ücret ödemedik. Tabii ki sadece müzelerde değil bütün beldelerin gezilmesinde de ücret alınması doğru değil. Başbakan'ın sadece müzelerde verdiği karar değil her kararının uygun olacağını düşünüyorum. İnsanların tarihi kültürel yerleri gezmeleri görmeleri onlar hakkında bilgi edinmeleri ve bunun için de ek bir ücret ödemeleri makbul bir şey değil. O açıdan bu tür bir çalışmanın makbul olduğunu düşünüyorum. Daha öncesi olması gereken bir uygulama yine de mutluyuz. Halkın gelip bilinçlenmesi ve kültür açısından bilinçlenmesi için ücretsiz olması halk açısından çok iyi" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam