Bankacının oyunu bir telefonla bitti

   Dolandırıcılık, bir banka müşterisinin evine gelen 'Krediniz onaylandı" telefonuyla ortaya çıktı. Genç bankacının 309 bin liralık vurgun yaptığı ortaya çıktı. Bir bankanın Ümraniye şubesinde çalışan 5 yıllık bankacı Hatice Gizem Ü, 13 müşterisi adına s

Bankacının oyunu bir telefonla bitti

 

 
 
Dolandırıcılık, bir banka müşterisinin evine gelen 'Krediniz onaylandı" telefonuyla ortaya çıktı. Genç bankacının 309 bin liralık vurgun yaptığı ortaya çıktı.
 
Bir bankanın Ümraniye şubesinde çalışan 5 yıllık bankacı Hatice Gizem Ü, 13 müşterisi adına sahte belgelerle 23 defa kredi çekti. Bir müşterinin banka tarafından aranarak kredisinin onaylandığı bilgisi verilmesi üzerine dolandırıcılık ortaya çıktı. Olay sonrasında Hatice Gizem Ü. ve kredileri çeken Eser K. ve Muhammet V. gözaltına alındı.
 
9 AYDA VURGUN YAPTI 
 
Hatice Gizem Ü, 2008'de bir bankada gişe memuru olarak çalışmaya başladı. 5 yıl içerisinde terfi ederek bankanın Ümraniye'de bulunan şubesinde Bireysel Portföy Yöneticisi oldu. 2011'de Bülent G. isimli banka müşterisi ile tanışıp aşk yaşamaya başladı.
 
Bülent G'nin işlerinin bozulması üzerine Hatice Gizem Ü.müşterileri adına sahte belgelerle kredi talebinde bulundu. 6 ayda 13 müşterisi adına 13 ayrı kredi kullanan Hatice Gizem Ü. paraları sevgilisi ile harcamaya başladı.
 
Genç kadın paralar bitince bu kez aynı 10 müşteri üzerinden ikinci kez kredi kullandı. Kullanılan toplam kredinin bedeli 309 bin 500 lirayı buldu. 9 ay içerisinde 13 müşterisi adına 23 kredi kullanan kadının foyası sahte kredi başvurusunda bulunduğu bir müşterisinin evine gelen "Krediniz onaylandı" telefonuyla ortaya çıktı.
 
Müşterinin başvurusu üzerine dolandırıcılık anlaşıldı. Bunun üzerine Hatice Gizem Ü'nün bankayla ilişkisi kesildi ve hakkında suç duyurusunda bulunuldu.
 
"EVLENECEĞİZ" DEDİĞİ İÇİN YAPTIM
 
Hatice Gizem Ü, ifadesinde evli olduğunu bilmediği Bülent G'nin kendisini evlilik vaadiyle kandırdığını belirterek "Akrabalarımdan borç alıp ona verdim. Borcunu ödeyemediği için kredi çektik" dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam