Banka kredisiyle cinayet

 Kahramanmaraş'ta 8 Şubat'ta yeğeni Alaattin Gündeş'i av tüfeğiyle öldürdüğü iddiasıyla 51 yaşındaki M.G., gözaltına alındı. M.G.'nin kendine cinayette yardım eden 4 kişiye para ödemek için bankadan 13 bin lira kredi çektiği ortaya çıktı. İddialara göre,

Banka kredisiyle cinayet

 

Kahramanmaraş'ta 8 Şubat'ta yeğeni Alaattin Gündeş'i av tüfeğiyle öldürdüğü iddiasıyla 51 yaşındaki M.G., gözaltına alındı. M.G.'nin kendine cinayette yardım eden 4 kişiye para ödemek için bankadan 13 bin lira kredi çektiği ortaya çıktı.
 
İddialara göre, M.G. ve yeğeni Alaattin Gündeş, yaklaşık 10 yıl önce kamyon alarak nakliyat işine girdi. Ancak bir süre sonra dayı ve yeğenin işleri kötü gidince iflas ettiler. Bu arada M.G.'nin oğlu Y.G. de 2005 yılında askerliğini yaptığı esnada intihar etti.
 
İflas etmesinin ardından Hatay'da bir bahçede bekçilik yapmaya başlayan M.G., işlerinin kötü gitmesinden ve oğlunun intiharından yeğeni Alaattin Gündeş'i sorumlu tuttu. Daha önce de yeğenini tehdit ettiği öne sürülen M.G., cinayeti işlemeye karar verince H.A.E. (55), H.Ç. (43), N.B. (45) ve İ.K.'dan (40) kendisine yardım etmelerini istedi.
 
Bu kişilere bankadan kredi çekerek 13 bin lira ödeyen M.G., 8 Şubat'ta Alaattin Gündeş'e Akçakoyunlu Mahallesi'ndeki evinin yakınlarında pusu kurdu. 4 şüphelinin de yardım ettiği M.G., evine gelen yeğenini av tüfeğiyle vurarak öldürdü.
 
NEVŞEHİR'DE OTELDE KALMIŞ GİBİ GÖSTERDİLER
 
Cinayet günü, 4 şüpheliden birinin kendini M.G. olarak tanıtıp Nevşehir'de bir otelde konakladığı, M.G.'nin de cinayetin ardından Antalya'daki kızının yanına gittiği anlaşıldı. M.G.'nin para trafiğinin dikkat çekmemesi için kendine yardım eden 4 kişi ile buluştuğu lokantada parayı garsonlar aracıyla gönderdiği de belirlendi. Polis, takibe aldığı şüphelileri dün Antalya'dan Mersin'e bir otobüsle gelirken kıskıvrak yakaladı.
 
Şüpheliler Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam