Bandırma’da Güneş Enerjisi Toplantısı

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde güneş enerjisi bilgilendirme toplantısı yapıldı. Kırsal kalkınma, İPARD ve kalkınma ajansları fonlarından yararlanan üyelerin katıldığı toplantı Bandırma Ticaret Borsası'nda yapıldı. Yenilenebilir enerji destekleriyle ilgil

Bandırma’da Güneş Enerjisi Toplantısı

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde güneş enerjisi bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Kırsal kalkınma, İPARD ve kalkınma ajansları fonlarından yararlanan üyelerin katıldığı toplantı Bandırma Ticaret Borsası'nda yapıldı. Yenilenebilir enerji destekleriyle ilgili özel bir firmada proje yöneticisi olan Hakan Koparan, üyelere kırsal kalkınma, İPARD ve kalkınma ajansları desteklerini anlattı. Koparan, yaptığı açıklamada, "Kırsal Kalkınma Kurumu, doğal kaynaklar ve çevrenin korunmasını dikkate alarak, kırsal alanda refah seviyesinin yükseltilmesi, zirai üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesini hedefliyor. Tarımda pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, yürütülmekte olan kırsal kalkınma çalışmalarının artırılması ve kırsal toplumda belirli bir kapasitenin oluşturulmasına ilişkin projeleri desteklemektedir. İşletmenizin mevcut elektrik ihtiyacını karşılayacak kapasitedeki güneş enerji sistemlerine devletin yüzde 50-65 oranında desteği mevcut" dedi.

Toplantı sunum sonrası yapılan soru-cevap bölümüyle sona erdi.

Bandırma’da Güneş Enerjisi Toplantısı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler