'Balyoz zulmüne son'

 Grup üyeleri 'Balyoz zulmüne son', 'Mağdur olduk ey halkım unutma bizi' yazılı dövizler açtı.  HAKSIZLIKLA MÜCADELE İÇİN GELDİK  Balyoz davasında 18 yıl hapis cezası alan Tümgeneral Ahmet Yavuz'un oğlu Selim Yavuz, mahkemece verilen kararların haksız old

'Balyoz zulmüne son'

 

Grup üyeleri 'Balyoz zulmüne son', 'Mağdur olduk ey halkım unutma bizi' yazılı dövizler açtı. 
 
HAKSIZLIKLA MÜCADELE İÇİN GELDİK 
 
Balyoz davasında 18 yıl hapis cezası alan Tümgeneral Ahmet Yavuz'un oğlu Selim Yavuz, mahkemece verilen kararların haksız olduğunu belirterek, "Biz buraya haksızlıkla mücadele etmek için geldik. Bunun için de Adnan Menderes'in ruhunu şad ederek, bütün ilgililerle konuşarak, mücadele ederek demokrasi için, gerekli şeyleri yapmak için buradan yola çıkıyoruz" dedi.
 
Adnan Menderes'in anıt mezarı önünde toplanan ve kendilerine 'Mağdur çocukları' diye adlandıran yaklaşık 25 kişilik grup adına konuşan Selim Yavuz, Adnan Menderes'in idam kararını veren mahkemeyle Balyoz karalarını veren mahkemenin aynı olduğuna dikkat çekti. Babasının davasını baştan sona takip ettiğini ifade eden Yavuz, "Adnan Menderes'i de güya bir mahkeme astı. Bizim babalarımıza da bir mahkeme 18, 20, yıl ceza verdi. Bu dava neyse o davada odur. Adnan Menderes olayı neyse Balyoz davası da odur. Biz buraya haksızlıkla mücadele etmek için geldik " dedi.
 
Çoğunluğunu Balyoz davasında ceza alanların çocuklarının oluşturduğu grup Menderes'in mezarını ziyaret ettikten sonra bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını grup adına Balyoz davasında 16 yıl hapis cezası alan Deniz Kurmay Albay Kadri Sonay Akpolat'ın kızı Ece Akpolat okudu. Basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
 
"Babalarımız haksız bir suçlama ile mağdur edildi. Tüm delilleri karartılmış, tamamen uydurma gerekçelerle babalarımızı hapsettiler. Bu davaya Balyoz davası diyorlar. Balyoz bize vurdu. Babalarımızın özgürlüklerini almakla yetinmediler onurlarımızı bile almaya kalktılar. Biz mağdur çocukları olarak, yapılan haksızlıkları herkese anlatmak için yola çıktık. Tüm devlet büyüklerimizden randevu isteyeceğiz. Bu davadaki hukuksuzlukları herkese birebir anlatacağız. Sadece babalarımız için değil herkes için adalet istiyoruz. Düşene tekme vurulmayacağını kanıtlamak istiyoruz."
 
Ellerinde 'Balyoz zulmüne son', 'Mağdur olduk ey halkım unutma bizi' yazılı dövizler açan grup basın açıklamasının ardından eylemlerini bitirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler