Balık ölümleri paniğe neden oldu

 BARTIN'ın Kemerköprü Mahallesi'nden geçen Bartın Irmağı'ndaki balık ölümleri, bölge sakinlerini tedirgin etti.  Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, sudan ve telef olan balıklardan incelemek üzere numune aldı. Sabah saatlerinde Kemerköprü Mahallesi

Balık ölümleri paniğe neden oldu

 

BARTIN'ın Kemerköprü Mahallesi'nden geçen Bartın Irmağı'ndaki balık ölümleri, bölge sakinlerini tedirgin etti. 

 

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, sudan ve telef olan balıklardan incelemek üzere numune aldı.

 

Sabah saatlerinde Kemerköprü Mahallesi'nden geçen Bartın Irmağı'nda suyun yüzüne vuran yüzlerce balık görüldü. Suyun üzeri ve ırmağın kenarları balıklarla kaplanırken, vatandaşlar yetkililere haber verdi. Bartın Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri, ırmağın yatağına girerek sudan ve telef olan balıklardan numune aldı. Yetkililer, vatandaşları telef olan balıkları toplamamaları konusunda uyardı. Irmakta sürekli balık ölümlerinin yaşandığını belirten vatandaşlar, çözüm bulunmasını istedi.

 

Irmakta önceki haftalarda da balık ölümleri yaşanmış, Bartın Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü yapılan incelemeler sonucunda sudaki oksijen yetersizliğinin balık ölümlerine neden olduğunu açıklamıştı.

 

SORGUN'DA TOPLU BALIK ÖLÜMLERİNE İNCELEME

 

 

YOZGAT Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Sorgun ilçesine bağlı Doğankent beldesine 4 kilometre mesafedeki Doğankent göletindeki toplu balık ölümleri üzerine inceleme başlatıldığını bildirdi.

 

İl Genel Meclisi Başkan Vekili ve Çevre Komisyonu Başkanı Ali Ünlü Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden mühendislerin gölette inceleme yaptıklarını, sudan ve balıklardan numuneler aldıklarını söyledi. Balık ölümlerinin nedeninin araştırıldığını belirten Ünlü, "Yozgat İl Özel İdaresine ait olan gölet kiraya verilmişti. Belde sakinleri gölet kenarında tarlalarına patates ekimi yapan bir kişinin ilaçlı su akıttığını söylediler. Balık ölümlerinin akıtılan bu ilaçlı sudan kaynaklandığını sanıyoruz. Şu anda gerekli numuneler alınarak çalışmalarımıza başladık" dedi.

 

Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç ise Doğankent göletinde yaşanan toplu balık ölümleri ile ilgili bilgi aldığını ifade ederek, "Yetkililer, genel olarak göletlerde su seviyesi düştüğü için oksijen oranının azaldığını, bu nedenle de balık ölümlerinin yaşandığını söylediler. Ama Doğankent göletindeki balık ölümleri ile ilgili kesin bilgiyi, numunelerin incelenmesinin ardından verebileceklerini belirttiler" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler