Baksı müzesinde Workshop yapılacak

Baksı Müzesi kuruluşunun 10. yılında Uluslararası Müzecilik Workshop'una ev sahipliği yapacak.Baksı Müzesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Avrupa Parlamenterler Meclisi tarafından verilen Avrupa Konseyi 2014 Yılın Müzesi Ödülü'nün sahibi Baksı Müzesi'nin

Baksı müzesinde Workshop yapılacak

Baksı Müzesi kuruluşunun 10. yılında Uluslararası Müzecilik Workshop'una ev sahipliği yapacak.

Baksı Müzesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Avrupa Parlamenterler Meclisi tarafından verilen Avrupa Konseyi 2014 Yılın Müzesi Ödülü'nün sahibi Baksı Müzesi'nin 23-26 Temmuz'da Uluslararası Müzeler Konseyi (ICOM) Uluslararası Müzecilik Workshop'una ev sahipliği yapacağı ifade edildi.

Açıklamada, 'Kalkınmanın İtici Gücü Olarak Bölgesel Müzeler' ana başlığıyla hazırlanan workshopa uluslararası alanda 20 üyenin katılacağı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Ayrıca 50 dolayında yerli müze temsilcisi de bu özel etkinlikte yer alacak. Ana fikri, 'müzelerin bulundukları ortama sağladıkları sosyo-kültürel ve ekonomik katkılar' olan workshopta, bölgesel müzelerin yaşayan kültür ve bölgeyle kurabilecekleri bağlantılar, somut ve somut olmayan kültürel değerler ve müze bağlamı, bölgesel müzelerin yörelerindeki potansiyeli üretime yönlendirmede katkıları ile bölgesel müzeler ve üretim ile istihdam ilişkisi başlıkları altında konuşma ve sunumlar yapılacak."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam