Baklava artık içilebiliyor

Ağır bir tatlı olması nedeniyle yazın tercih edilmeyen baklava, Samsun'daki bir restoranda, süt, dondurma, buz ve fıstık eklenerek blenderden geçirildikten sonra "içilebilir baklava" adı altında servis ediliyor. Atakum ilçesindeki restoranın müdürü Özkan

Baklava artık içilebiliyor
Ağır bir tatlı olması nedeniyle yazın tercih edilmeyen baklava, Samsun'daki bir restoranda, süt, dondurma, buz ve fıstık eklenerek blenderden geçirildikten sonra "içilebilir baklava" adı altında servis ediliyor.
 
Atakum ilçesindeki restoranın müdürü Özkan Özcan,  yaptığı açıklamada, 2 yıl önce Bodrum'da kendisine ait işletmede, içilebilir baklava üretmeye başladığını söyledi.
 
Çok sevilen ancak sıcak havalarda şerbetinden dolayı tercih edilmeyen baklavayı insanlara nasıl daha çok sevdirebileceğini düşündüğünü anlatan Özcan, "Baklava şerbetli bir tatlı olduğu için sıcak havada tüketimi bir hayli zor. İnsanlara sıcakta baklavayı nasıl yedirebileceğimizi düşündük. Sonra yedirmek yerine içirmek fikri aklımıza geldi. 'Baklavayı insanlara soğuk içirelim' dedik ve nihayetinde böyle bir ürün keşfettik" dedi.
 
Özcan, ürünün, Bodrum'da yerli ve yabancı turistlerce ilgi gördüğünü belirterek, aynı ürünü Samsunlulara da ulaştırmak istediğini ve çalıştığı işletmede içilebilir baklava üretimine başladıklarını ifade etti.
 
Müşterilerinden olumlu tepkiler aldıklarını dile getiren Özcan, "Şu an gayet memnunuz, herkes tüketiyor. İnsanlar ilk duyduklarında çok şaşırıyor. 'Nasıl yani? Yıllardır yediğimiz baklavayı artık içecek miyiz' diyorlar. 'Evet, hem de buz gibi içeceksiniz' diyoruz. İçtiklerinde de gayet memnun kalıyorlar" diye konuştu.
 
Özcan, ürünün ana malzemesinin şerbet dökülmemiş kuru baklava olduğunu anlatarak, "Bir porsiyon için 3 dilim fıstıklı kuru baklava kullanıyoruz. Yarım yağlı soğuk süt, bir top fıstıklı dondurma, 7-8 buz parçası kullanıyoruz. Üzerine süslemek için toz fıstık atıyoruz" dedi.
 
Malzemelerin blenderden geçirilerek bardakta servis edildiğini anlatan Özcan, özellikle öğle yemeğinin ardından insanların, kalorisi düşük ancak ferahlatıcı olması nedeniyle içilebilir baklavayı tercih ettiğini söyledi.
 
Özcan, "içilebilir baklavanın" normal baklavaya oranla daha çok tercih edildiğini, özellikle kadın müşterilerinin tarifini istediğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler