Bakın Teyzenin yaptığına

Zonguldak'ta oturan 66 yaşındaki K.A., özel halk otobüsünde yanına oturduğu kadının düşürdüğü cüzdanını çantasına atarken araçtaki güvenlik kamerasına yakalandı. Polisin, kamera kayıtlarından yola çıkarak kimliğini tespit edip yakaladığı K.A., Cumhuriyet

Bakın Teyzenin yaptığına

Zonguldak'ta oturan 66 yaşındaki K.A., özel halk otobüsünde yanına oturduğu kadının düşürdüğü cüzdanını çantasına atarken araçtaki güvenlik kamerasına yakalandı. Polisin, kamera kayıtlarından yola çıkarak kimliğini tespit edip yakaladığı K.A., Cumhuriyet Savcılığı'nca serbest bırakıldı.

Olay, önceki gün meydana geldi. Bahçelievler Mahallesi'ndeki evine gitmek için şehir merkezindeki duraktan otobüse binen K.A., yönü arkaya dönük koltuklara oturamadığını söyledi. Bunun üzerine S.A., yanındaki zihinsel engelli kızını karşısına oturtarak K.A.'ya yer verdi. S.A., ineceği durağa geldiğinde kızıyla birlikte yerinden kalktığı sırada çantasından cüzdanını yere düşürdü. K.A., kenara ittiği cüzdanı, S.A.'nın otobüsten inmesinden sonra eline aldı.

SIK SIK ETRAFINA BAKTI

İçini kontrol ettikten sonra da çantasına attı. Bu sırada da sık sık etrafını kontrol eden ve araçtaki güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülenen K.A., mahallesine geldiğinde otobüsten indi.

CÜZDANI DÜŞÜREN KADIN KIZINI HASTENEYE GÖTÜRÜYORDU

Engelli kızını kontrol için götürdüğü hastanede, içinde 20 TL, kimliği ve kızının engelli kartı bulunan cüzdanının olmadığını fark eden S.A., polise başvurdu. S.A.'nın cüzdanını otobüste düşürmüş olabileceğini belirtmesi üzerine, araçtaki güvenlik kamerası kayıtları kontrol edildi. Cüzdanı alırken görülen ve görüntülerden yola çıkılarak kimliği tespit edilip yakalanan K.A., savcılığa sevk edildi. K.A., ifadesinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Özel halk otobüsü firmasının yetkilisi Akın Kavi, bütün otobüslerinde güvenlik kamerasının bulunduğunu, bu sistemle bir çok olayın önüne geçtiklerini söyledi. Kavi, "Keşke yaşlı teyzemiz düşen cüzdanı almasaydı da şöförümüze teslim etseydi. O zaman bunlar başına gelmezdi" dedi.

Zonguldak'ta oturan 66 yaşındaki K.A., özel halk otobüsünde yanına oturduğu kadının düşürdüğü cüzdanını çantasına atarken araçtaki güvenlik kamerasına yakalandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam