Bakanlar kurulunda bir ilk

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Başkanlık Yeni Bina’da toplanan Bakanlar Kurulu, Gezi Parkı protestolarının başlamasından bu yana ilk defa toplanıyor. Başbakan Erdoğan ise Gezi Parkı olaylarını partisinin İstanbul’da topladığı Merkez Karar Yön

Bakanlar kurulunda bir ilk
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Başkanlık Yeni Bina’da toplanan Bakanlar Kurulu, Gezi Parkı protestolarının başlamasından bu yana ilk defa toplanıyor. Başbakan Erdoğan ise Gezi Parkı olaylarını partisinin İstanbul’da topladığı Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında değerlendirmişti. Bakanlar Kurulu’nda ise olaylar ilk defa ele alınmış olacak.
 
Gezi Parkı protestoları sonrasında açıklamalar yapan Başbakan Erdoğan, bu işin arkasında faiz lobisinin bulunduğunu, faiz lobisinin ise hem içeride hem de dışarıda destekçisi olduğunu vurgulamıştı. Faiz lobisine boyun eğmeyeceklerini açıklayan Başbakan Erdoğan’ın, bugünkü Bakanlar Kurulu’nda ekonomide uzman olan kurmaylarından brifing alarak atılması gereken adımları netleştirebileceği öngörülüyor. Bu konuda yasal düzenlemeye kadar giden adımların atılması muhtemelken, Türkiye’yi ekonomik kıskaca almaya çalışan uluslararası hamlelere nasıl cevap verileceğinin kararlaştırılması bekleniyor.
 
Ayrıca çıkan olaylar sırasında yakalanan yabancı uyruklu kişiler hakkındaki istihbarat bilgilerinin de yine kurulda gündeme gelmesi beklenirken, bu olayların başlamasında rolü olan içerideki ve dışarıdaki unsurların da masaya yatırılması tahmin ediliyor.
 
ÇÖZÜM SÜRECİ MASAYA YATIRILACAK
 
Toplantıda ayrıca çözüm sürecinin gidişatı da ele alınacak. İmralı’ya giden 6. heyetin ziyareti çerçevesinde terör örgütü PKK’nın çekilmesi ve Akil İnsanlar Heyeti’nin çalışmaları toplantıda konuşulacak.
 
Suriye’de yaşanan gelişmeler de yine Bakanlar Kurulu’ndaki bir diğer önemli konu. Scud füzeleriyle kendi halkına saldıran Esad rejiminin Suriye’deki hamleleri ve muhaliflerin durumunun da istihbarat verileri çerçevesinde yine toplantıda masaya yatırılması bekleniyor.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam