Bakanın jeep’i çalıntı çıktı

 Aracın KKTC Maliye Bakanı Ersin Tatar'ın kullandığı araç olması ise işi daha da ilginç kıldı.Çalıntı araba konusundaki ilk iddia KKTC'nin eski müzakerecisi Kudret Özersay'dan geldi. Özersay katıldığı bir televizyon programında "Bir bakanımızın ikinci mak

Bakanın jeep’i çalıntı çıktı

 

Aracın KKTC Maliye Bakanı Ersin Tatar'ın kullandığı araç olması ise işi daha da ilginç kıldı.Çalıntı araba konusundaki ilk iddia KKTC'nin eski müzakerecisi Kudret Özersay'dan geldi. Özersay katıldığı bir televizyon programında "Bir bakanımızın ikinci makam aracı çalıntı mı?" sorusunu sordu. Bu soru üzerine hareketlenen KKTC medyası aracın Maliye Bakanı Ersin Tatar tarafından kullanılan MB 056 plakalı jeep olduğunu belirledi. Bunun üzerine Tatar gerekli açıklamanın akşam saatlerinde yapılacağını söyledi. 

 

Nitekim açıklama da KKTC Gümrük Müdürü Mustafa Çobanoğlu'ndan geldi. 

 

Açıklama şöyle; 

 

"KKTC Maliye Bakanı Tatar'ın ikinci makam aracı olarak kullanılan MB 056 plakalı araba 2001 Kasım ayında Girne limanına bir İngiliz vatandaşı adına geldi. Araç geldikten 5 gün sonra o İngiliz Güney Kıbrıs'a geçiş yaptı ve dönmedi. Söz konusu araba 3 ay gümrükte bekletildi. Daha sonra açık artırmaya çıkıldı, satılamadı. Satılamayınca devlet Emlak Malzeme Dairesine teslim edildi, lüks olduğu için Maliye Bakanı'na ikinci makam arabası olarak tahsis edildi. Gümrük müdürüne "Arabanın çalıştı olduğu iddialarının hatırlatılması" üzerine ise "Her şey olabilir, bayram tatilinden sonra gerekli araştırmayı başlatacağız" dedi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler