Bakan'dan domates önerisi!

Domates fiyatlarındaki fahiç artış konusunda vatandaşlara seslenen Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, "Ben olsam vatandaş olarak bu fiyattan domates almam. Birkaç gün beklerim. Sera domatesi piyasaya çıktığı zaman fiyat dengesini bulacak" dedi. Domates

Bakan'dan domates önerisi!

Domates fiyatlarındaki fahiç artış konusunda vatandaşlara seslenen Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, "Ben olsam vatandaş olarak bu fiyattan domates almam. Birkaç gün beklerim. Sera domatesi piyasaya çıktığı zaman fiyat dengesini bulacak" dedi. Domates fiyatlarının artışında tarımdan çok ticaretin etkili olduğunu savunan Eker, bu artıştan da üretcinin değil aracı ve kabzımalların kazandığını savundu. Serbest piyasa nedeniyle fiyatlara müdahale edemediklerini söyleyen Eker artışa da anlam veremediğini söyledi. Meclis kulisinde domates fiyatlarıyla ilgili soruları yanıtlayan Bakan Eker, açıkta yetiştirilen ürünlerin şiddetli sıcaklık ve rutubet yüzünden bu yıl zarar gördüğünü, bu nedenle verimli ürün elde edilemediğini açıkladı.

FİYATLA OYNUYORLAR

Buna rağmen domates üretiminde cüzi bir azalma olduğunu belirten Eker, "Geçen sene domates üretimi 11 milyon tondu. Bu sene 10 milyon 700 bin ton. Üretimde büyük sıkıntı yokken fiyatların böyle yükselmesi kabul edilemez. Fiyatla oynayanlar var" dedi.

VATANDAŞA ÇAĞRI

Ekim ayında seraların devreye girmesiyle fiyatların normale döneceğine dikkat çeken Eker, "Ben olsam vatandaş olarak bu fiyattan domates almam. Pahalı domates almak yerine birkaç gün beklerim. Ekim sonunda sera ürünü piyasaya çıkacak, o zaman fiyat dengeyi bulacak. Vatandaş birkaç gün sabretsin" çağrısında bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam