Bakan Müjdeyi verdi: 2 yıla çıkarılacak

Çelik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında, asgari ücret tespit  komisyonunun ilk toplantısında işçi-işveren kesimleriyle yaptıkları görüşmede,  özelleştirilen kurumlarda çalışanların 2 tercihle karşı karşıya kaldıklarını söyledi.  Tercihlerden ilkini

Bakan Müjdeyi verdi: 2 yıla çıkarılacak

Çelik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında, asgari ücret tespit  komisyonunun ilk toplantısında işçi-işveren kesimleriyle yaptıkları görüşmede,  özelleştirilen kurumlarda çalışanların 2 tercihle karşı karşıya kaldıklarını söyledi.  

Tercihlerden ilkinin bulunduklarını kurumlarda çalışmaya devam  ettiklerini, ikincisinin ise kamuya geçerek 4/C statüsünde çalışmaya  başladıklarını belirten Bakan Çelik, şu bilgileri verdi: "Bu konudaki süre 6 aydı. Yani çalışanlar 6 ay içerisinde karar vermek  durumundaydılar.

Bu sürenin, hem işveren hem de işçi kesimi tarafından yeterli  bir süre olmadığı, kısa olduğu ifade edildi. Bu çerçevede, bu sürenin 2 yıla  çıkarılması bize iletildi. Dün yaptığımız görüşmelerde, özelleşen kurumlarda  işçinin tercihine sunulan 6 aylık süreyi, 2 yıla çıkarmak için gerekli  düzenlemeyi, Bakanlar Kurulu kararının yayınlanması için Başbakanlığa göndermiş  bulunuyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam