Bakan Kılıç sel bölgesinde!

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, sel felaketinin yaşandığı Samsun’un Terme ilçesinde incelemelerde bulundu.Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Valisi İbrahim Şahin ve Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ve Büyükşehir Belediyesi Genel

Bakan Kılıç sel bölgesinde!

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, sel felaketinin yaşandığı Samsun’un Terme ilçesinde incelemelerde bulundu.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Valisi İbrahim Şahin ve Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Öncel ile birlikte sel felaketinin yaşandığı Terme ilçesine bağlı Evci ve Sakarlı Mahallelerini ziyaret etti. Bakan Kılıç, bölgede selden zarar gören dükkanları ve evleri gezerek vatandaşlardan bilgi aldı. AFAD hasar tespit ekipleri bölgede zarar gören yerlerin tespitini yaptı.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç yaptığı açıklamada, “Yaşanan felakette can kaybının olmamasının sevindirici” dedi.

Bakanı Kılıç sözlerine şöyle devam etti: “Şiddetli yağışın devam etme riski bulunuyor. Bölgede maddi zarar meydana gelmiş. Şuan AFAD’ın hasar tespit ekipleri de buradalar. Bu anlamda çalışmalarına başlamış durumda. Bir yandan burada DSİ ekipleri dereler nezdinde ve buradaki çaylar nezdinde birikmiş olan kütüklerin, ağaçların, molozların toplanmasıyla alakalı bir çalışma içerisindeler.

Öğleden sonra tekrar büyük bir yağış bekliyoruz. SASKİ ve DSİ’nin de önceliği şu anda bir an önce buradaki nehir ve çayların açılıp, gelecek olan bir yağış olur ise bunun biran önce akmasını sağlamak. Bu noktada ciddi bir çalışma devem ediyor. Zarar olarak mala gelen zarar yerine konur, bu noktada da devletimizin gücü yerindedir.

Bu yönde yapılan tespitler sonrasında kanunlar çerçevesinde zaten gerekli çalışmalar yapılacak. Devletimiz tüm kurumlarıyla meydana gelen afetin etkilerini bertaraf edilmeye çalışıyoruz. Duygusal tepkiler gösteren vatandaşlara da hak veriyoruz. Bu anlamda biz onlara yardımcı olmak için buradayız.

Çalışmalar tüm eksikler giderilene kadar devam edecek. Hepimize geçmiş olsun. Can kaybının olmayışı hepimiz için sevindiricidir. Biz elimizden gelen en hızlı şekilde buradaki yaraları sarmak için çalışacağız. Gece gündüz çalışacağız. Bundan da hiç kimsenin şüphesi olmasın."

Bakan Kılıç’ın basın mensuplarına açıklama yaptığı esnada bir vatandaş tepki göstererek bağırmaya başladı. Basın açıklamasının ardından tepki gösteren vatandaşın yanına giden Bakan Kılıç, vatandaşla görüşerek sorunların biran önce giderileceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler