Bakan Güllüce: Bir tane kıytırık mühendisle olacak iş mi?

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Mersin Akkuyu Nükleer Santrali'nin ÇED raporuna yönelik eleştirileri değerlendirdi. Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre, Güllüce şunları söyledi: Her eleştiriye komplo olarak bakmak doğru değil. Samimi çev

Bakan Güllüce: Bir tane kıytırık mühendisle olacak iş mi?
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Mersin Akkuyu Nükleer Santrali'nin ÇED raporuna yönelik eleştirileri değerlendirdi. Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre, Güllüce şunları söyledi:
 
Her eleştiriye komplo olarak bakmak doğru değil. Samimi çevrecileri takdir ediyorum, duyarlılıklarından dolayı. Ama bilmeden, incelemeden yapanlar var. Çevreciliğin de bilgiye dayalı olması lazım. ‘Kömür santralleri olmasın', ‘Rüzgar santralleri, nükleer santral olmasın', ‘HES hiç olmasın.' Dün bir genç dedi ki; ‘cep telefonunu nerede şarj edecek bunlar?' HES'lerin yapılırken, tekniğine uygun inşa edilmesi ayrı, hiç yapılmasın demek ayrı. CHP, Keban Barajına da, boğaz köprüsüne de karşı çıkmıştı.
 
Akkuyu Nükleer Santrali konusunda birden fazla kurumun işin içinde olduğunu kaydeden Güllüce, Atom Enerjisi Kurumu'nun da bu işle ilgilendiğini belirtti. Güllüce, "Bir tane kıytırık mühendisle olacak iş mi? Ciddi olarak bakılıyor. ‘Nükleer mühendisleri yok' dendi. Nükleer mühendislerin, hepsi mi olacak bakanlıkta? Türkiye'nin kurumları var, sadece bir kurumla bitmiyor. Üniversitesi, Atom Enerjisi Kurumu var. Mühendis ÇED raporunda imzam var, diyor, atmadı diyorlar. Milletvekili, ‘bakan istifa etsin'dedi mi dedi. Küçük proje üretemeyen küçük akılların, küçük kurnazlıkları devletin ve milletin gelişmesini önleme taktikleri. Bir zamanlar yapmışlar, ama artık tutmuyor" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam