Bakan Çelik 'kelime bulamadım'

 Çelik, "Maden kazasında babasını kaybetmiş yavrunun acısını hiçbir şey dindiremez" dedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, en son madenlerde yaşanan iş kazalarından duyduğu üzüntüyü iş dünyasıyla paylaşırken, kritik mesajlar da verdi. Zongul

Bakan Çelik 'kelime bulamadım'

 

Çelik, "Maden kazasında babasını kaybetmiş yavrunun acısını hiçbir şey dindiremez" dedi.
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, en son madenlerde yaşanan iş kazalarından duyduğu üzüntüyü iş dünyasıyla paylaşırken, kritik mesajlar da verdi.
 
Zonguldak’taki kazanın ardından boynuna sarılan babası ölmüş çocuğa söyleyecek kelime bulamadığını ifade eden Çelik, “Hiçbir şey onun acısını dindiremez. Ona ister Ankara’yı, ister İstanbul’u verin bir anlam ifade etmez" dedi.
 
Korkuluk yapın
 
İNTES'in toplantısında konuşan Çelik, müteahhitlere yaptıkları inşaatlarda iş güvenliğine özel önem göstermeleri çağrısında bulundu. Çelik, şunları söyledi: "İnşaatlarınıza riskleri yok etmeden başlamayın. Önce inşaat değil, önce insan.
 
Asansör boşluğunu kapatır, korkulukları yaparsanız tehlike yok." Çelik ayrıca, 2002'de yüz bin çalışandan 17’sinin, bugün ise 8’inin iş kazasında öldüğünü, gelişmiş ülkelerde bu oranın 4, 15 Avrupa ülkesinde ise 1 olduğunu hatırlattı.
 
İşçi ilanı vermeyin İŞKUR'dan isteyin
 
Bakan Çelik, işverenlerin gazete ilanıyla işçi aramalarına gerek kalmadığını da belirtti. Çelik, “Nereye gitsem aradığınız nitelikte işçi bulamamaktan yakınıyorsunuz. İŞKUR’a gelin aradığınız nitelikteki elemanı oradan isteyin. Elinde o nitelikte eleman varsa hemen gönderir yoksa istediğiniz şekilde eğitir gönderir" dedi.
 
24 milyara ulaştı
 
Çelik ayrıca, istihdamı artırmaya yönelik çalışmalarda bugüne kadar işverene sağladıkları prim desteğinin 24 milyar liraya ulaştığını da açıkladı.
 
Çelik "Artık kazaları geride bırakan ülke olalım" dedi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam