Bafa Gölü can çekişiyor

 FOTOĞRAF sanatçısı Murat A. Çiçek, Aydın ile Muğla il sınırları içinde kalan Bafa Gölü’ndeki kirliliğe, çektiği fotoğraflarla dikkat çekti. Göldeki kirliliğin insanları olumsuz etkileyecek boyuta geldiğine can çekişen bir model tasviriyle dikkat çekmek i

Bafa Gölü can çekişiyor

 

FOTOĞRAF sanatçısı Murat A. Çiçek, Aydın ile Muğla il sınırları içinde kalan Bafa Gölü’ndeki kirliliğe, çektiği fotoğraflarla dikkat çekti.

 

Göldeki kirliliğin insanları olumsuz etkileyecek boyuta geldiğine can çekişen bir model tasviriyle dikkat çekmek isteyen sanatçı, bölgeye ve göle sahip çıkılmasını istedi. Kirliliğin bölgedeki tüm canlıları olumsuz etkilediğini kaydeden Çiçek, şunları söyledi:

 

"Bafa Gölü’nde yaşanan kirlilik doğayı ve çevresinde yaşayanları tehdit ediyor. Bilim insanlarınca göldeki organik kirliliğin, göldeki sucul canlıların yanı sıra çevresinde yaşayan ve balıkçılık, turizm gibi faaliyetler ile geçimini sağlayan yöre halkı için de ciddi sorunlar oluşturabileceği öngörülüyor. Göl içinde artık belirgin bir şekilde artış gösteren yosunlar, gölü besleyen Büyük Menderes nehrinin Uşak ve Denizli'den kontrolsüzce dökülen kimyasal atıkların kendilerine azotla birlikte fosfat sağlamasıyla şimdi kıyıları dahi kaplamaya ve su altındaki hiç bir canlıya nefes aldırmamaya başladı. Bundan birkaç sene öncesine dek kurtarma amaçlı çalışmalar yapılacağı sürekli olarak beyan edilmesine rağmen kalıcı bir tedbirin uygulanmadığı görülen Bafa Gölü çevresindeki 25 türe ait kuş cenneti ve antik Herakleia kentinin, endemik orkideler dahil tüm canlıların neredeyse kaderine tamamen terk edilmiş durumda olduğu gözlemleniyor. Bölgeye denetimsiz giren günübirlikçiler ve kaçak avcıların bıraktığı her türlü atık da bir zamanlar tüm Avrupa'nın en lezzetli yılanbalıklarının avlanarak ihraç edildiği tabiat harikası gölü kirletmeye devam ediyor."

 

Çiçek, yaptığı çalışma ile tüm bu sorunlara dikkat çekmek istediğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler