Babamı bana verin

 Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e seslenen Gönül Barut, "Sayın Cumhurbaşkanıma yalvarıyorum. Babamı bana verin. Babasızlık çok zor birşey, son günlerini evinde geçirmesini istiyorum" diye konuştu.  16 yıl 8 aylık hapis cezası Yargıtay aşamasında bulunan, dokt

Babamı bana verin

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e seslenen Gönül Barut, "Sayın Cumhurbaşkanıma yalvarıyorum. Babamı bana verin. Babasızlık çok zor birşey, son günlerini evinde geçirmesini istiyorum" diye konuştu. 

 

16 yıl 8 aylık hapis cezası Yargıtay aşamasında bulunan, doktorların geçen Nisan ayında 6 aylık ömrü kaldığını rapor ettiği tutuklu kanser hastası Muhlis Barut, durumu kötüleşince tutuklu bulunduğu Metris Cezaevi'nden Samatya'daki İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. 

 

"BABAMI BANA VERİN"

 

Babasının hastaneye kaldırılmasının ardından ona refakat etmek için İzmir'den İstanbul'a gelen Muhlis Barut'un kızı Gönül Barut, refakat için savcılıktan izin istediğini ancak haftasonu olduğu için gerekli izni alamadığını ifade etti. Gönül Barut şöyle konuştu: "Metris Cezaevi'nden aradılar, babam gece 03.00'da mide kanaması geçirmiş, hastaneye kaldırılmış bunu duyunca çok yıkıldım. Hastanenin yolunu zor buldum. Çok görmek istedim ama kendisini göremedim. Bugün haftasonu olduğu için savcılık izni alamadım. Bakırköy Cumhuriyet başsavcılığı'na giderek yine de şansımı denedim ama bana yardım etmediler. 1 saat bile olsa görüşme hakkı vermediler. Babamın günü azalıyor. Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum. Öncelikle kendisine çok geçmiş olsun, bana babalık yaptı sahip çıktı. Biraz daha mücadele etseler. Babamla parmaklıklar ardından vedalaşmak istemiyorum. Babamın durumu gün geçtikçe daha da kötüye gidiyor. Haykırışları, yalvarışları çok kötü. Ciğerimin bir parçası cezaevinde. Babama sarılıp öpüp koklamak istiyorum. Özgürce vedalaşmak istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanıma yalvarıyorum. Babamı bana verin. Babasızlık çok zor birşey, son günlerini evinde geçirmesini istiyorum. Bana emanet olanı istiyorum. Pazartesi günü savcılıktan refakatçilik kağıtlarımı yaptırıp yanında refakatçi kalacağım. Durumu çok ağır. Babamın sesini duyuyordum. 'Koridorlarda kızımın yanında ölmek istiyorum' diye" 

 

Yeşil kartı yenilenmediği için İzmir'in Bayraklı ilçesindeki toplum sağlık merkezini 8 Ekim 2010'da silahla basan Muhlis Barut, 16 yıl 8 ay hapis cezasına mahkum olmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler