Aylarca boynu kırık dolaştı

 Erzurum'da geçirdiği trafik kazasında boynu kırılan bir kişi, ölüm ve felç olma tehlikesine rağmen 5 ay boyunca yaralı halde dolaştı. Müracaat ettiği 4 hastanede tedavisi yapılmayan şahıs, Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 9 saat

Aylarca boynu kırık dolaştı

 

Erzurum'da geçirdiği trafik kazasında boynu kırılan bir kişi, ölüm ve felç olma tehlikesine rağmen 5 ay boyunca yaralı halde dolaştı. Müracaat ettiği 4 hastanede tedavisi yapılmayan şahıs, Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 9 saat süren ameliyatın ardından sağlığına kavuşabildi.

Arıcılık yapan Cevdet Karaşal'in (26), Hakkari'den Erzurum'a gitmek için bindiği otobüs, 17 Kasım 2011'de Erzurum yakınlarında şarampole yuvarlandı. Kazadan yaralı olarak kurtulan Karaşal, Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Bundan sonra yaşanan süreci basın mensuplarına anlatan Cevdet Karaşal'ın ağabeyi Bircan Karaşal, burnunun kırıldığı tespit edilen kardeşinin, Palandöken Devlet Hastanesi'ne sevk edilerek, burada yapılan burun ameliyatının ardından da taburcu edildiğini söyledi.

İddiaya göre, 15 gün sonra aynı hastaneye kontrol için getirilen Karaşal, kolundaki ağrılardan şikayet edince, yapılan tetkiklerde boynunun iki yerinde kırık olduğu tespit edildi.

Bunun üzerine Aziziye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giden Cevdet Karaşal, 15 gün serviste yatırıldıktan sonra, doktorlar ameliyat edemeyeceklerini söyleyerek Pendik Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gitmesi yönünde tavsiyede bulundu.

Burada da doktorlar, ameliyat edilmesi gerektiği yönünde teşhis koydu ve 10 gün sonra tekrar gelmesini söylediler. Süre sonunda tekrar hastaneye giden Karaşal bu defa da yoğunluk nedeniyle gönderilerek üç hafta sonra hastaneye gelmesini istedi. Üç haftanın ardından tekrar hastaneye giden Karaşal'e, bu defa da hiçbir gerekçe gösterilmeden ameliyatın yapılmayacağı söylendi.

Bu süre içerisinde Karaşal ailesi, önce Sağlık Bakanlığı'na ardından da İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'ne şikayette bulunarak oğullarının kırık boyunla hastane hastane dolaştığını ve tedavisinin yapılmadığını iletti. İl Sağlık Müdürlüğü'nün talimatıyla Cevdet Karaşal, Dr Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahisi'nde ameliyata alındı.

 

9 saat süren ameliyatın ardından, Karaşal'in doktoru basın mensuplarının sorularını cevapladı. Karaşal'da oluşan kırığın ölüm ve felç riski taşıdığını söyleyen doktor, "Boynun arka kısmında kayan bölüm vidalarla sabitlendi. Daha sonra aynı ameliyat sırasında ağız içinden girilerek boyundaki kırık parça alındı" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam