Ayı muhtarı yaraladı!

 Erzincan'ın Kemah İlçesi'ne bağlı Çalgı Köyü muhtarı 44 yaşındaki Yıldırım Binal, yaylaya çıkarken ayı saldırısı sonucu ağır yaralandı. Yaralı muhtar, yaklaşık 18 saat sonra Tunceli- Ovacık sınırında bulunan Larsek yaylasından askeri helikopterle kurtarı

Ayı muhtarı yaraladı!

 

Erzincan'ın Kemah İlçesi'ne bağlı Çalgı Köyü muhtarı 44 yaşındaki Yıldırım Binal, yaylaya çıkarken ayı saldırısı sonucu ağır yaralandı. Yaralı muhtar, yaklaşık 18 saat sonra Tunceli- Ovacık sınırında bulunan Larsek yaylasından askeri helikopterle kurtarıldı.

 

Olay dün saat 15.00 sıralarında Tunceli- Ovacık sınırında bulunan Maksutuşağı Köyü Larsek yaylası yakınlarında meydana geldi. Oğlu 13 yaşındaki Fırat Binal ile birlikte yaylaya çıkan Çalgı Köyü muhtarı Yıldırım Binal, bir anda ayı ile karşılaştı. Ayıya tüfekle ateş eden muhtar, öfkelenen ayının saldırısına uğradı. Dakikalarca ayı ile boğuşan Yıldırım Binal sol ayak ile omuz, göğüs ve yüzünden ağır yaralandı. Ayı daha sonra ormanlık alana kaçtı.

 

Oğlu Fırat Binal, yaklaşık 5 saat yürüyerek Maksutuşağı Köyü'ne gidip olayı anlatarak yardım istedi. Kemah İlçe merkezine haber verilmesinin ardından, Erzincan'daki yetkililerle temasa geçildi ve Yıldırım Binal'ın kurtarılması için kriz merkezi oluşturuldu. Bölgenin sarp ve Tunceli sınırında bulunması nedeniyle ekipler atacakları adımları belirledi. Sabahın ilk ışıkları ile birlikte Tunceli'den gelen askeri helikopter ile Erzincan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne bağlı kurtama ekipleri harekete geçti. Helikopter Larsek yaylasına inerken, kurtarma ekipleri de yaklaşık 500 metre yürüyerek yaralı muhtar Yıldırım Binal'e ulaştı. Sedyeye konulanan ve bağlanan Binal, helikoptere alınarak askeri havaalanına indirildi. Burada bekleyen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansa konulan muhtar Yıldırım Binal, Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

 

'BİLİNCİ AÇIK, YARALARI AĞIR'

 

İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ekip sorumlusu Süleyman Yavuz, oluşturulan kriz masasında yapılan durum değerlendirmesi sonrası yaralının helikopter ile alınmasına karar verildiğini belirterek, "Helikopterle olay yerine giderek yaralı şahsa ilk müdahaleyi yaparak Erzincan'a getirdik. Şahsın bilincinin açık olmasına rağmen yaraları ağırdı" dedi.

 

Olayı duyan köylüler hastaneye akın ederken, evli ve 3 çocuk babası muhtar Yıldırım Binal'in yakınları gözyaşı döktü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam