Aydın Eğitim Bir-sen Üniversite Temsilciliği, Şube Statüsüne Ulaştı

Eğitim Bir-Sen'in Aydın Üniversite Temsilciliği, şube statüsünü kazanmak için yeterli 400 üye sayısına ulaşmasının ardından, Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kısakol'un da katılımıyla başkanlık seçimine gitti. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi

Aydın Eğitim Bir-sen Üniversite Temsilciliği, Şube Statüsüne Ulaştı

Eğitim Bir-Sen'in Aydın Üniversite Temsilciliği, şube statüsünü kazanmak için yeterli 400 üye sayısına ulaşmasının ardından, Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kısakol'un da katılımıyla başkanlık seçimine gitti.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen kongrede başkanlık seçimi için tek aday ADÜ Genel Sekreter Vekili Uzman Mustafa Aslan oldu. Olağan kongreye Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa, Eğitim Bir-Sen Aydın 1 nolu Şube Başkanı ve Memur-Sen Aydın İl Temsilcisi İsmail Yiğit, Sağlık-Sen İl Başkanı Baki Karaer, Bayındır Memur-Sen İl Temsilcilisi Seyfi Başer, Genç Memur-Sen İl Temsilcisi Yakup Özen, Ulaştırma Memur-Sen İl Başkanı Muhittin Kavak ve delegeler katılırken Aydın Ak Parti İl Başkanı Ömer Özmen de konuk olarak kongrede yer aldı.

Açılış konuşmaları kapsamında kürsüye çıkan Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kısakol; Aydın 2 Nolu Üniversite Şubesinin Kuruluş Kongresinde yer almaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek Aydın'da sendikanın ikinci şube açmasında emeği geçen herkese tebrik etti. Kısakol "Bugüne kadar burada görev yapan temsilci arkadaşlarımıza Göksel Baran başta olmak üzere hepsine teşekkür ediyorum ancak bundan sonra sorumluluk yeni seçilen şube başkanımızın omuzlarındadır ve bunun bilinciyle çalışmalarına hız kazandırmalıdır. Üniversitelerimizde öğretim görevlilerimizin ve öğrencilerimizin haklarını her daim savunan bir mecra olma yolunda adımlar atmalı, YÖK kanunlarını irdeleyici çalışmalar yapmalıyız. Yani üniversitelerde her türlü düşüncenin hayat hakkı bulduğu ve her görüşün kendini ifade edebildiği, hiçbir yaşam tarzının diğerinden üstü olmadığı gerçeğini hoşgörü ortamını oluşturmalıyız. Ben de bu 2 nolu şubemizin kuruluşunu gerçekleştirdiğimiz bu kongrenin camiamıza, Aydın'a ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum" dedi.

KISAKOL, YENİ HÜKÜMETTEN BEKLENTİLERİ DE AÇIKLADI

Konuşmasında hükümet tarafından çözüme kavuşturulmasını bekledikleri konulardan da bahseden Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kısakol; " Kongremize katılan Ak Parti Aydın İl Başkanı Sayın Ömer Özmen'e desteklerinden dolayı teşekkür ederken bazı konulara da değinmek istiyorum. Üniversitelerimizde, akademisyenlerimizin daha fazla bilimsel çalışma yapabilmesi için ders ücretlerinin arttırılması ve ders yüklerinin azaltılması, Yüksek Öğretim Tazminatı Geliştirme Ödeneği'nin 657. maddesine bağlı çalışanlara aynı koşullar sağlanmalı. Yüksek Öğretim Elemanları için Sicil Uygulaması'nın kaldırılmalı, idari personelin yer değiştirmelerindeki muvafakat uygulaması kaldırılmalı ve Milli Eğitim Bakanlığı'ndaki gibi üniversiteler arası tayin hakkı olmalıdır. Üniversite çalışanlarına tüm vatandaşlar gibi siyaset yapma şansı tanınmalı, üniversite kadrolarına 4C hakkı verilmeli, sözleşmeliden kadroluya geçen personelin daha önce daimi işçi olarak geçen süreleri memuriyete sayılmalı, 50 D sorunu iş güvenliğini de içine alarak çözülmelidir" diye konuştu.

Sendikanın 2002 yılında bir avuç gönüllü insanın çabalarıyla bugünlere kadar geldiğini söyleyen Eğitim Bir-Sen Aydın 1 nolu Şube Başkanı ve Memur-Sen Aydın İl Temsilcisi İsmail Yiğit, " Bugün 2. şubemizi açmak için buradayız. Yıllar önce hayalini bile kuramadığımız şeyler bugün itibarı ile bir bir gerçekleşmeye devam ediyor. Ben bu tablonun oluşmasında emeği geçen tüm dava arkadaşlarıma teşekkür ediyorum ve kongrenin hayırlara vesile olmasını diliyorum" diye konuştu.

MUSTAFA ASLAN, EĞİTİM BİR-SEN AYDIN 2. ŞUBE BAŞKANI OLDU

İçinde yer aldığı sendikanın Aydın'daki 2. şubesinin ilk başkanlık görevini almaktan dolayı mutlu olduğunu belirten ADÜ Genel Sekreter Vekili Mustafa Aslan; "Bugüne kadar sabrederek çalışarak sendikamızı belli bir seviyeye getirmek için çalışan dava arkadaşlarıma şükranlarımız sunuyorum. İnşallah bundan sonra üzerimize düşen vazifeyi en iyi şekilde yaparız. Ben kongrede bizi yalnız bırakmayan başta Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kısakol'a, Aydın 1. Şube Sendika Başkanımız İsmail Yiğit'e, tüm sendika başkanlarına ve delegelere teşekkür ediyorum" dedi.

Kongrede ADÜ sendika temsilciliği için yaptığı çalışmalarından ötürü Göksel Baran'a plaket sunuldu, plaketi Ak Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen takdim etti.

Aydın Eğitim Bir-sen Üniversite Temsilciliği, Şube Statüsüne Ulaştı

Aydın Eğitim Bir-sen Üniversite Temsilciliği, Şube Statüsüne Ulaştı

Aydın Eğitim Bir-sen Üniversite Temsilciliği, Şube Statüsüne Ulaştı

Aydın Eğitim Bir-sen Üniversite Temsilciliği, Şube Statüsüne Ulaştı

Aydın Eğitim Bir-sen Üniversite Temsilciliği, Şube Statüsüne Ulaştı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam