Ayasofya'da bayram namazı

 Burada cemaat oluşturan grup daha sonra bayram namazını kıldı. Çevik Kuvvet polisi, müze önünde ve çevresinde önlem aldı.Namaz sonrası basın açıklamasını okuyan İstanbul Alperen Ocakları İl Başkanı Hüseyin Aktaş, Ayasofya'nın ibadete açılmasını istedi. B

Ayasofya'da bayram namazı

 

Burada cemaat oluşturan grup daha sonra bayram namazını kıldı. Çevik Kuvvet polisi, müze önünde ve çevresinde önlem aldı.

Namaz sonrası basın açıklamasını okuyan İstanbul Alperen Ocakları İl Başkanı Hüseyin Aktaş, Ayasofya'nın ibadete açılmasını istedi. Batılılaşma adı altında Ayasofya'nın müzeye çevrildiğini öne süren Aktaş, "Daha sonraki süreçte hiçbir hükümet zamanında bu konuyu gündeme getirmedi ve Ayasofya Camii boynu bükük kalarak yıllarca ibadete kapalı kaldı. Biran önce 1934 yılındaki yanlışlıktan dönülerek Ayasofya cami olarak ibadete açılmalıdır" dedi. 

 

Tekbir getirip sloganlar atan grup, daha sonra birbirleriyle bayramlaşarak dağıldı.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler