Ay çekirdeği tok tutuyor

 Ramazan ayında oruç tutanlar takviye gıdalarla açlığını en aza indirebiliyor. Bu gıdaların başında ise ay çekirdeği geliyor. Ay çekirdeği beslenme dünyasının değeri bilinmeyen kahramanlarından biri olarak tok tutmasıyla ön plana çıkıyor. Ucuz ve erişileb

Ay çekirdeği tok tutuyor

 Ramazan ayında oruç tutanlar takviye gıdalarla açlığını en aza indirebiliyor. Bu gıdaların başında ise ay çekirdeği geliyor. 
Ay çekirdeği beslenme dünyasının değeri bilinmeyen kahramanlarından biri olarak tok tutmasıyla ön plana çıkıyor. Ucuz ve erişilebilir olmasının yanı sıra oldukça besleyici özellikleriyle dikkat çeken ay çekirdeği, insanlar için en önemli besin maddelerinden bazılarını yüksek düzeyde içeriyor. Son derece zengin bir E vitamini kaynağı olan ay çekirdeği, kalbi ve tüm kalp ve damar sistemini hastalıklardan ve çeşitli başka rahatsızlıklardan korumaya da yardımcı oluyor. E vitaminin bedendeki serbest radikallerle savaşan ve sonuç olarak kanser ile damar sertliği, kalp krizi ve felç dahil diğer rahatsızlıkların gelişim riskini azaltan güçlü bir antioksidan olarak işlev görüyor.
Ay çekirdeği,kasları ve sinirleri rahatlatmak gibi son derece ihtiyaç duyulan bir hizmeti gören bir mineral olan magnezyum dahil çok önemli mineraller de içeriyor. Ay çekirdeği açlığı da giderdiğinden Ramazan ayındaki uzun oruç süresinde, oruç tutanlara takviye gıda olarak öne çıkıyor. Ay çekirdeği bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olan ve her türlü infeksiyöz ajana karşı kahramanca savaşan bir mineral olan çinko açısından da zengin.
Tüm bunlara ilave olarak, ay çekirdeği zengin bir lif kaynağıdır; ay çekirdeğindeki lif, sindirim sistemine yardımcı oluyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler