Avukatlar bir araya geliyor

Amasya Barosu Başkanı Melik Derindere, Türkiye Barolar Birliği tarafından düzenlenecek 4. Genç Avukatlar Çalıştayı'nın Amasya’da olacağını açıkladı. Amasya Barosu Avukatevi’nde gazetecilere açıklama yapan Derindere, çalıştayın burada yapılması için Mersin

Avukatlar bir araya geliyor
Amasya Barosu Başkanı Melik Derindere, Türkiye Barolar Birliği tarafından düzenlenecek 4. Genç Avukatlar Çalıştayı'nın Amasya’da olacağını açıkladı. Amasya Barosu Avukatevi’nde gazetecilere açıklama yapan Derindere, çalıştayın burada yapılması için Mersin'le yarıştıklarını belirterek, “Bu yarışmada Antalya ve Zonguldak da vardı, onlar çekildi. Çalıştayın neden Amasya’da yapılması gerektiğini anlattık. Çalıştay, 18-19 Nisan 2015 tarihlerinde, ulusal bazda Amasya’da yapılacak.” dedi.
 
Yaklaşık 400 genç avukatın ve 50 baro başkanının katılacağı çalıştayın Amasya’da yapacak olmanın haklı gururunu yaşadıklarını kaydeden Derindere, “Bu çalıştay ile Amasya Barosu olarak, Amasya’nın tanıtımında fuarsız olarak da büyük rol oynayacağız. Giden herkes, Amasya’ya geri dönmek üzere gidecek. Buraya gelenler birer Amasya elçisi olsunlar, biz hep bunun hesabını yapıyoruz. Gittiklerinde çevrelerine anlatıp tekrar geri dönsünler diye bizim de Amasya Barosu olarak Amasya’nın tanıtımına ve turizmine katkımız olacaktır diye düşünüyorum.” şeklinde konuştu.
 
Amasya Barosu Gençlik Meclisi Başkanı Erdem C.Türem ise, "Bu çalıştayı, 44’e 11 gibi farklı bir oyla Amasya’ya getirdik. Bu çok büyük bir organizasyon. Böylesine büyük bir organizasyonu Amasya’da yapılacak olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Daha önceki çalıştaylara katılımlar düşüktü ama bizim yapacağımız çalıştaya, yaklaşık 50 baronun katılmasını bekliyoruz. 400 kişilik bir katılım ve 50 baronun katılımı ile çıtayı biraz daha yükseltmek istiyoruz. Tokat, Çorum ve Yozgat baroları, daha önceki çalıştaylara katılmamıştı ama bizim düzenleyeceğimiz çalıştaya daha da özen gösterip katılacaklarını düşünüyorum. Karadeniz ve doğudan katılmayan barolar var, b bunların katılımları için çalışıyoruz ve katılımlarını da sağlayacağız.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam