Atsayar cinayteinde tutuklama

MEB çalışanı Ayşe Atasayar, Ankara’da bir rezidansta ölü bulundu.Milli Eğitim Bakanlığı çalışanı Ayşe Atasayar’ın bir rezidansta ölü bulunmasına ilişkin soruşturma dosyasına giren rapor ve ifade tutanaklarında çarpıcı bilgiler var. Tutuklanan sevgili Mura

Atsayar cinayteinde tutuklama
MEB çalışanı Ayşe Atasayar, Ankara’da bir rezidansta ölü bulundu.Milli Eğitim Bakanlığı çalışanı Ayşe Atasayar’ın bir rezidansta ölü bulunmasına ilişkin soruşturma dosyasına giren rapor ve ifade tutanaklarında çarpıcı bilgiler var. Tutuklanan sevgili Murat Akar, “Ölüm nedeni ilaç içmeye bağlı intihar” dese de savcılık, rezidansta geçen ve ölümle biten 2 günün sırrını çözmeye çalışıyor.
 
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) personeli 35 yaşındaki Ayşe Atasayar’ın, 13 Haziran’da Çankaya’da bir rezidansta cesedi bulundu. Bir kız çocuk annesi Atasayar’ın 2 ay önce eşinden boşandığı ve bakanlıkta danışman olan M.A(47) ile ilişki yaşadığı, cesedinin bulunduğu rezidansın da aynı adama ait olduğu belirlendi. Ön otopside, Atasayar’ın kafası ve vücudunun çeşitli noktalarına darp izine rastlanınca, gözaltına alınan M.A, kuvvetli şüphe gerekçesiyle cinayet şüphelisi olarak tutuklandı.
 
Savcılık soruşturma dosyasına giren rapor ve ifadeler, Atasayar’ın nasıl ölüme gittiğini gözler önüne serdi.
 
Tutanaklara göre Atasayar, doğum günü 11 Haziran’da, Murat Akar ile gittiği eğlence mekânını sinirle terk ederek, rezidansa gitti. Akar, o gece ve sonrasındaki 2 günü ifadesinde özetle şöyle anlattı:
 
‘Ayşe iyi değil’
 
“Ayşe ayrıldıktan bir süre sonra arkadaşım E.K. aradı. ‘Ayşe seni arayıp ulaşamamış. İlaç ve alkol almış. Durumu iyi değil eve git’ dedi. Saat 22.35 sıralarında eve gittim, Ayşe mutfak tarafında, yerde, yüzüstü hareketsiz yatıyordu. Kollarından tutarak çevirdiğimde yüzünde kan gördüm, nefes alıp veriyordu. Alkol aldığını ve ilaç içtiğini söyledi. Önce kanepeye oturttum, ardından tuvalete götürerek kusturmaya çalıştım. Kusarken kafası ve burnunu klozete çarptı. Kustuktan sonra kendisine geldi. Hastaneye götürme ısrarıma rağmen kabul etmedi. 12 Haziran günü öğleye doğru kalktı, daha iyiydi. Film izledik, tüm gün evdeydik. 13 Haziran günü birlikte yemek yedik, gayet iyiydi. Saat 15.00 gibi yatak odasına girdiğimde vücudunun kasıldığını, kolları ve ayaklarını gergin şekilde uzattığını, ağzının kenetlendiğini gördüm. açmaya çalıştım, kalbi atıyordu. Suni teneffüs yapmak istediğimde kahverengi bir sıvı kustu. Kalbi durdu. 155’i ve 112’yi aradım, sağlık ekibi geldiğinde ölmüştü. Kendisini çok seviyordum, evlenmeyi düşünüyordum.”
 
“SUÇU GİZLİYOR”
 
Atasayar’ın arkadaşı H.K., çiftin bir yıldır ilişki yaşadığını belirterek, “Ayşe, kıskanç olduğunu, bir kez darp ettiğini anlattı” derken savcılık raporunda da Atasayar’ın vücudundaki darp izleri şüpheli bulunarak, şu ifadelere yer verildi: “M.A’nın , kötü durumda olduğu halde iki gün boyunca Ayşe Atasayar’ı doktora götürmemesi suçun örtbas edilmesi veya suçun gizlenmesi şüphesi yaratmaktadır.”
 
ESKİ SEVGİLİNİN EVİNİ BASMIŞ
 
SORUŞTURMA sürecinde, M.A’nın , Ayşe Atasayar’dan önceki bir sevgilisinin evini basmaktan yargılandığı da ortaya çıktı. Soruşturma dosyasına göre, Akar, 2009 yılında ilişki yaşadığı, aynı zamanda iş ortağı Sibel S.’nin evini basıp hem kadını hem evde bulunan erkek arkadaşı E.Ü.’yü darp etti, kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralama olayına karıştı. M.A bu suçlamayla Ankara 28. Asliye Ceza’da yargılandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler