Atlı Jandarmalar göreve başladı

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'ne bağlı Beldibi Beldesi'nde sahil, plaj ve parklarda vatandaşlarla turistlerin güvenliğini sağlamak amacıyla oluşturulan atlı jandarma timi görevine başladı.Nevşehir Jandarma At Köpek Eğitim Komutanlığı'ndan gelen 3 at ve 2 binic

Atlı Jandarmalar göreve başladı

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'ne bağlı Beldibi Beldesi'nde sahil, plaj ve parklarda vatandaşlarla turistlerin güvenliğini sağlamak amacıyla oluşturulan atlı jandarma timi görevine başladı.

Nevşehir Jandarma At Köpek Eğitim Komutanlığı'ndan gelen 3 at ve 2 binici, Beldibi Jandarma Karakol Komutanlığı bünyesinde göreve başladı. Yaşları 10 ile 12 arasında değişen 'Şafak', 'Rehber' ile 'Selenge' adı verilen Alman cinsi 3 at, yaz sezonu sonuna kadar Beldibi'nde kalacak. Vatandaşlarla turistlerin güvenliğini sağlamak amacıyla oluşturulan atlı jandarmalar, günün belirli saatlerinde devriye gezecek.

Beldibi plajında devriye gezen atlı jandarma timine denize giren yabancı turistler yoğun ilgi gösterdi. Plajda güneşlenen Rus turistler, atları severek hatıra fotoğrafı çektirdi. Özel eğitilen atlar, görev süreleri boyunca 40 günde bir veteriner hekim kontrolünden geçirilecek. Atlı jandarma timi, sahil ve plajların yanı sıra parkları da kontrol edecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler