Atilla Kavdır hayatını kaybetti

 Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan'dan alınan bilgiye göre, yoğun bakım ünitesinde tedavisi devam eden Kavdır sabaha karşı vefat etti.Uşak'ta beyin ölümü gerçekleşen Ahmet Kaya'dan alına

Atilla Kavdır hayatını kaybetti

 

Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan'dan alınan bilgiye göre, yoğun bakım ünitesinde tedavisi devam eden Kavdır sabaha karşı vefat etti.

Uşak'ta beyin ölümü gerçekleşen Ahmet Kaya'dan alınan çift kol ve sağ bacak, Akdeniz Üniversitesi'nde 21 Ocak'ta yapılan ameliyatla 2 çocuk babası Atilla Kavdır'a nakledilmiş, daha sonra sağ bacak geri alınmıştı.

Ameliyatının ardından 69 gün sonra taburcu edilen Kavdır, idrar yollarında enfeksiyon şikayetiyle yeniden Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedaviye alınmıştı.

Ömer Özkan: Atilla Kavdır maalesef hayatını kaybetti

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstruktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, "Atilla Kavdır, maalesef 4 Mayıs 2012 tarihinde yapılan tüm müdahalelere rağmen saat 04.30 da hayatını kaybetmiştir. Hastamız Atilla Kavdır'a Allah'tan rahmet, acılı ailesine başsağlığı diliyoruz." dedi.

NAKLEDİN BACAĞI GERİ ALINMIŞTI

Ömer Özkan, Atilla Kavdır'ın vefatı nedeniyle yazılı açıklama yaptı. Kavdır'a 21 Ocak 2012 tarihinde çift kol ve bacak nakli yapıldığını hatırlatan Özkan, ameliyat sonrası erken dönemde bacağın geri alındığını anlattı. 

Özkan, yoğun bakımda izlenen hastalarının 25'inci günde normal serviste izlemeye alındığını, 69. günde taburcu edildiğini hatırlattı. Taburculuk sonrası, hastalarının talebi üzerine 2 Nisan 2012 tarihinde Atilla Kavdır'ı tekrar hastanelerine kabul ettiklerine değinen Özkan, sonrasındaki süreci şu sözlerle ifade etti: "Birkaç gün sonra hastada idrar yolu problemleri saptanmaya başlandı.

İdrar akışında problem saptanan hastanın kateterizasyon sonrası idrar akımının doğal olduğunun saptanmasına rağmen problemin kaynağı erken dönemde saptanamadı. Yapılan tüm tahlilleri normal bulunan hastada ileriki dönemde idrar yollarında ancak organ nakli, kanser ve AIDS gibi hastalarda görülebilen çok nadir bir mantar enfeksiyonunun izlerine rastlandı. Yine de kültür sonuçlarında belirgin kanıtlara ulaşılamadı."

Ömer Özkan, açıklamasına şöyle devam etti: "Derhal yoğun tedaviye alınan hastada tüm taramalarda diğer vücut bölgelerinde bir anormallik saptanmadı. Genel durum bozukluğu olmamasına rağmen tedavi ile uyumlu olmayan yanıtları nedeniyle yapılan tüm vücut taramaları, biyopsiler, tahlillerden de durumu açıklayacak bulgular saptanamadı.

Sonuçta hastada idrar yollarında mantar enfeksiyonu ve buna bağlı sistemik etkileri düşünülerek bağışıklık sistemini baskılayan ilaçları hem kesilerek hem de gerekli düzenlemeler yapılarak yakın takiple yoğun antibiyoterapi başlandı.

1 Mayıs 2012 tarihinde hiç beklenmedik şekilde muhtemelen idrar yolu kateterizasyonuna bağlı ürosepsis gelişmesi üzerine ani genel durum bozukluğu nedeniyle hasta yoğun bakım servisine alındı.

Çok kısa süre içerisinde septik şoka giren hasta ilk günkü yoğun desteğe bir miktar cevap verse de maalesef 4 Mayıs 2012 tarihinde yapılan tüm müdahalelere rağmen saat 04.30 da hayatını kaybetmiştir. Kaybettiğimiz hastamız Atilla Kavdır'a Allah'tan rahmet, acılı ailesine başsağlığı diliyoruz." 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler