Atatürk'ün muhafızına yardım eli

Mustafa Kemal Atatürk'ün muhafız çavuşlarından Ömer Çam'ın olumsuz yaşam şartlarında mücadele verdiğinin kamuoyunda yer alması üzerine, Ordu Valiliği'nin talimatı üzerine Akkuş Kaymakamlığı inceleme başlattı.Ömer Çam ve eşinin, taşınma konusundaki kararla

Atatürk'ün muhafızına yardım eli

Mustafa Kemal Atatürk'ün muhafız çavuşlarından Ömer Çam'ın olumsuz yaşam şartlarında mücadele verdiğinin kamuoyunda yer alması üzerine, Ordu Valiliği'nin talimatı üzerine Akkuş Kaymakamlığı inceleme başlattı.

Ömer Çam ve eşinin, taşınma konusundaki kararlarını önümüzdeki günlerde vereceklerini belirtilirken Kaymakamlıkça yapılacaklar şöyle açıklandı: "Aile taşınmayı kabul etmeleri halinde, karar verdikleri gün, yeni evlerine alınacaktır. Bazı eşyalarla birlikte taşınmaları sağlanacaktır. Bulundukları evde oturmakta ısrar etmeleri durumunda da yine mevcut evlerinde birtakım onarım ve iyileştirmeler yapılacaktır. Ömer Çam ve ailesine, ilçe kaymakamlığınca zaman zaman gıda ve yakacak yardımında bulunulmaktadır.


Evine sağlık görevlileri gönderilmek suretiyle de sağlık kontrolleri yaptırılmaktadır. Ayrıca, ilimizde uygulanan Güzel Evim Projesi kapsamında yaşlı ve kimsesiz durumda olan yaklaşık 60 yaşlı vatandaşımızın evinin düzenli olarak her hafta temizliği yaptırılmaktadır. Benzer uygulama bundan sonra Ömer Çam'ın evi için de yaptırılacaktır" denildi. 
  

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam