Atatürk portreleri çöpten çıktı

Muğla'da Dalaman Öztaş Anadolu Lisesi'nin sınıflarında kullanıldığı iddia edilen, Atatürk Posterleri ile İstiklal Marşı'nın yazılı olduğu panolar çöpe atıldı. Havalimanı Yolu üzerindeki çöp konteynerinde yoldan geçenler, 10 Atatürk portresi ile İstiklal M

Atatürk portreleri çöpten çıktı

Muğla'da Dalaman Öztaş Anadolu Lisesi'nin sınıflarında kullanıldığı iddia edilen, Atatürk Posterleri ile İstiklal Marşı'nın yazılı olduğu panolar çöpe atıldı. Havalimanı Yolu üzerindeki çöp konteynerinde yoldan geçenler, 10 Atatürk portresi ile İstiklal Marşı ve Gençliğe Hitabe panosu buldu. Büyük şaşkınlık yaşayan vatandaşlar, durumu Dalaman İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bildirip, sorumlular hakkında şikayetçi oldu. Duruma tepki gösteren vatandaşlar ve olay yerine gelen Dalaman CHP İlçe Örgütü ise portre ve panoları çöpten çıkarmaya çalıştı. Bu sırada posterleri çöpe attığı iddia edilen 1 kişi, çöpten posterleri çıkartan vatandaşları engellemeye çalıştı.

"SORUMLULAR BULUNMALI"
Gördükleri karşısında büyük şok yaşadığını söyleyen ve isminin açıklanmasını istemeyen bir vatandaş, sorumluların bulunmasını ve cezalandırılmasını istedi. Odasının Atatürk posterleri ile süslü olduğunu söyleyen vatandaş "Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan biri olarak bu tabloyu çok yanlış bulduğumu belirtmek istiyorum. Sınıfların başköşesinde olması gereken bu eşyalar nasıl olur da çöpe atılır? Daha önce de benzer vakalar yaşandı. Ancak hiçbir yaptırım olmayınca bu görüntüler tekrarlanıyor. Ancak bu posterleri burada bırakamayız. Alıp eve götürüyoruz" diye konuştu.

Posterlerin çöpe atılmasına tepki gösteren ve CHP İlçe Örgütü adına konuşan İlçe Başkanı İ. Erol Ertunç ise, "Okul Müdür Yardımcısı ile görüştük. Temizlik çalışması sonrasında müstahdemin panoları çöpe attığını söyledi. Durumu öğrenir öğrenmez okul idaresi olarak kendilerinin de duruma tepki gösterdiklerini belirtti ve çöpten panoları aldıklarını bize bildirdi" dedi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Konu hakkında görüşlerini aldığımız Dalaman İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Engin ise, çöpe atılan Atatürk resimlerinin, İstiklal Marşı ve Gençliğe Hitabe'nin yer aldığı panoların miladını doldurduğunu kullanılamaz olduğunu, bu yüzden imhası gerektiğini belirterek, ancak imhanın çöpe atılarak yapılamayacağını, bu konuda hizmetlilerin bilinçsizliğinin söz konusu olduğunu ve hassasiyet göstermeyen ilgililer hakkında yasal işlem başlatıldığını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam