Atatürk Köşkü'ne ziyaretçi akını

Trabzon’un Soğuksu Semtinde bulunan Atatürk Köşkü, bugünlerde ziyaretçi bakımından yavaş yavaş hareketlenmeye başladı.Her yıl Mayıs ayı itibariyle ziyaretçilerin ilgi göstermeye başladığı Atatürk Köşkü, özellikle Haziran ayından itibaren yoğun ziyaretçi a

Atatürk Köşkü'ne ziyaretçi akını

Trabzon’un Soğuksu Semtinde bulunan Atatürk Köşkü, bugünlerde ziyaretçi bakımından yavaş yavaş hareketlenmeye başladı.

Her yıl Mayıs ayı itibariyle ziyaretçilerin ilgi göstermeye başladığı Atatürk Köşkü, özellikle Haziran ayından itibaren yoğun ziyaretçi akınına uğrarken buraya düğün fotoğrafı çektirmek için gelenler de dikkat çekiyor.

Öte yandan, Soğuksu semtinde küçük bir çam korusu içinde yer alan Atatürk Köşkü, yirminci yüzyılın hemen başında yaptırılmış 1923'den sonra hazineye kalmıştır.

Atatürk 1934 ve 1937 yıllarında Trabzon ziyaretlerinde, bu köşkte konuk edildiği ölümünden sonra, Trabzon belediyesi tarafından o dönemde kullanılan eşyalarla dekore edilerek "Atatürk Müzesi" olarak ziyarete açıldı.

20150510aw408790_01.jpg

20150510aw408790_02.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam