Atatürk İlkeleri komisyonu

İZMİR Barosu, bünyesindeki kadın hakları, çocuk hakları, hayvan hakları gibi 20'yi aşkın komisyonun yanı sıra, Atatürk İlkeleri ve Cumhuriyet Devrimleri Hukuku Komisyonu'nu da kurdu.  Geçen 26 Ekim'de yapılan seçimlerde Cumhuriyetçi Avukatlar grubunun ada

Atatürk İlkeleri  komisyonu
İZMİR Barosu, bünyesindeki kadın hakları, çocuk hakları, hayvan hakları gibi 20'yi aşkın komisyonun yanı sıra, Atatürk İlkeleri ve Cumhuriyet Devrimleri Hukuku Komisyonu'nu da kurdu. 
 
Geçen 26 Ekim'de yapılan seçimlerde Cumhuriyetçi Avukatlar grubunun adayı olarak girdiği seçimlerden başarıyla çıkan İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, kurdukları Atatürk İlkeleri ve Cumhuriyet Devrimleri Hukuku Komisyonu'nun, özellikle Atatürk ve Cumhuriyete yönelik yapılacak her türlü saldırı karşısında hukuksal mücadele vereceğini belirtti. Baro Başkanı Özcan, son dönemde ülke genelinde Atatürk'e yönelik saldırıların arttığına dikkat çekerek, bunların doğrudan Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı olduğunu, Atatürk'e ve Cumhuriyete yönelik her türlü saldırının hesabını kanun önünde sormaya ant içtiklerini söyledi. Bu saldırılara karşı etkin bir mücadele örneği sergileneceğini kaydeden Özcan, şöyle dedi:
 
"Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'e yönelik, gittikçe yoğunlaşan, planlı saldırılar, bulunduğumuz dönemde, ahlaksız ve pervasız davranışlara dönüşmüştür. Atatürk, Cumhuriyet Türkiye'sinin bir simgesidir ve bunun içindir ki, Atatürk'e yönelik bu saldırılar doğrudan Cumhuriyetimize karşıdır. Biz İzmir Barosu mensubu avukatlar olarak, hem mesleki hem de toplumsal sorumluluğumuz gereği, Atatürk'ümüze ve Cumhuriyetimizin temel değerlerine yönelmiş her türlü saldırının hesabını kanun önünde sormaya ant içiyoruz. Bu saldırılara karşı sorumluluk bilinci içinde, etkin bir biçimde mücadele vereceğimizi, hukuksal ve kurumsal gerekleri eksiksiz yerine getireceğimizi, eylem sahiplerinin ve yüce Türk Milleti'nin dikkatine sunuyoruz." 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam