Atatürk heykeline çirkin saldırı!

Şırnak Cizre'de PKK'lı cenazelerinin karşılanması sırasında bir grup YDG-H üyesi Atatürk heykelini, benzin dökerek ateşe verdi.Cenazeden sonra adliyeye yürümek isteyen gruba polis müdahale etti. Ortalık savaş alanına döndü. Cizre’de 1990 yıllarda ölen iki

Atatürk heykeline çirkin saldırı!

Şırnak Cizre'de PKK'lı cenazelerinin karşılanması sırasında bir grup YDG-H üyesi Atatürk heykelini, benzin dökerek ateşe verdi.

Cenazeden sonra adliyeye yürümek isteyen gruba polis müdahale etti. Ortalık savaş alanına döndü. Cizre’de 1990 yıllarda ölen iki PKK’lı için ilçede kepenkler gün boyu açılmadı. Kepenklerin kapalı olduğu kent merkezinde gündüz başlayan olaylar gecede devam etti.

1990’lı yıllarda ölen PKK’lı Korkmaz Kod adlı Emin Demir ile Müsa Kod Adlı Lezgin Yiğit için Cizre’de karşılama töreni düzenlendi.BDP ilçe teşkilatı önünde biraraya gelen yaklaşık 10 bin kişi cenazeyi karşılamak için sloganlar eşliğinde Cizre Köprüsü üzerinden konak Mahallesine geçti. Kalabalık nedeni ile Köprü trafiğe kapandı.Yeni çevre yolunda ise izinsiz gösteri yapmak isteyen yüzleri maskeli bir gurup gösterici uluslararası karayolunda lastiklerden ateş yakıp yola barikat kurup trafiğe kapattı.Olay yerine sevk edilen polis ekipleri göstericilere müdahale etti.

YOLLARI KAPATIP, ATATÜRK HEYKELİNİ ATEŞE VERDİLER

PKK’lı Cenazelerinin gelişini fırsat bilen bir grup YDG-H üyesi Cumhuriyet Parkında bulunan Atatürk heykeline benzin dökerek ateşe verdi. Alevler içinde kalan heykel kısa sürede küle döndü.

1-055.jpgON BİN KİŞİ KARŞILADI

Diyarbakır Adli Tıp Kurumuna gitmek üzere Şırnak’tan yola çıkan PKK’lıların cenazelerini Cizre’de on bin kişi sloganlar eşliğinde karşıladı. Kitle cenaze aracı ile birlikte ilçe mezarlığına kadar yürüdü.Ancak otogar mevkiindeki izinsiz gösteriler nedeni ile kalabalık daha fazla ilerleyemedi. Cenaze aracının ilçeden ayrılmasından sonra yaklaşık beş bin kişi ilçe merkezine doğru yürüyüşe geçti. Kapalı çarşı üzerinden Eski Belediye Caddesine yürüyen kalabalık aynı cadde üzerinde bulunan AK Parti ilçe binasına saldırmak istedi. Fakat vatandaşların araya girmesi ile kalabalık dağıtıldı. Grup ayrıca Cumhuriyet Parkında bulunan Atatürk heykeline de benzin dökerek ateşe verdi.

AKPARTİ İLÇE BİNASINA SALDIRIP, ADLİYE SARAYINA YÜRÜDÜLER

AK Parti ilçe teşkilatına kadar gelen kalabalık grup beş yüz metre ileride bulunan Adliye Sarayına doğru yürüyüşe geçti. Adliye Sarayı önüne gelen kitle burada açıklama yapmak isteyince polis kalabalığa müdahale etti. Olay yeri yakınındaki ilçe Emniyet Müdürlüğü Ek binasında bulunan polis ekipleri kalabalığa tazyikli su ve gaz bombaları ile müdahale etti. Polisin müdahalesi ile ara sokaklara kaçan eylemciler sokak aralarından polise saldırmaya devam etti.

Olay yerine takviye ekiplerin sevk edilmesi ile birlikte eylemci grup dağıtıldı. Çıkan olaylarda ölen ve yaralanan olmazken, polis zırhlı araçlarla adliye sarayı etrafından güvenlik önlemi aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam