Astsubaylar polise tanınan hakları istiyor

 Polislerin şartlarının iyileştirilmesine ilişkin çalışma astsubayları harekete geçirdi. Astsubaylar, polislere yapılması planlanan çalışmalardan kendilerinin de yararlandırılmasını istedi. Önceki gün Meclis'teki görüşmelerde MHP Grup Başkanvekili Oktay V

Astsubaylar polise tanınan hakları istiyor

 

Polislerin şartlarının iyileştirilmesine ilişkin çalışma astsubayları harekete geçirdi.
 
Astsubaylar, polislere yapılması planlanan çalışmalardan kendilerinin de yararlandırılmasını istedi. Önceki gün Meclis'teki görüşmelerde MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, polislerin emeklilik, maaş ve ikinci şark görevi gibi sorunları bulunduğunu belirterek bu konuda çalışma yapılması gerektiğini söyledi. Vural'ın bu talebine, TBMM'deki görüşmelere katılan Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar da, "Emeklilik konusunda çalışmamız var. Polis emekliliğini daha iyi hale getirmek için çalışıyoruz" dedi.
 
'MAAŞ UÇURUMU YAŞANIYOR'
 
Çalışan polisle emekli polisin maaş farkı arasında uçurum olduğu, çalışırken 2 bin lira aylık alan bir polis memurunun 25 yılını doldurup emekli olduğunda 800 lira emekli maaşı aldığına dikkat çekildi. Bu gelişmeler üzerine astsubaylar harekete geçti. "Polislere var bize yok mu?" diye soran astsubaylar, "Bizim de haklarımızın düzeltilmesi lazım. Bizi de unutmayın" çağrısı yaptı. Haklarının düzeltilmesini isteyen astsubaylar, yıllardır generaller ile aralarındaki maaş farkları ve emeklilik şartlarının iyileştirilmesini istiyor.
 
'SESİMİZE KULAK VERİN'
 
Bunun için sık sık sosyal medyada örgütlenen astsubaylar, polislere yapılacak düzenlemenin kendilerini de kapsaması gerektiği görüşünde. Seslerine kulak verilmesini isteyen astsubaylar yetkililere şöyle çağrıda bulunuyor: "Polisler kadar astsubayların da haklarının düzeltilmesine ihtiyacı var. Bu konudaki çalışmaya mutlaka astsubaylar ve emekli astsubaylar dahil edilmeli. Özellikle maaş sorunumuz çözülmeli."
 
6 MADDELİK TALEPLER
 
* Görev tazminatının kendilerine verilmesi
 
* Yarbay ve albayların aldığı komutanlık tazminatı
 
* İntibak yasasının astsubaylar için de çıkartılması
 
* Astsubayların evlilik ve diğer izinlerde TSK'daki diğer personelle eşit olmak istemesi
 
* Silahlı Kuvvetler Tazminatı'nın emeklilikte de yansıtılması
 
* Astsubay emeklileri sicil affı talep ediyor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler