Astsubay'ın başına gelmeyen kalmadı!

Kilis’te görevli astsubay Özgür Örs, 1 Ocak’ta IŞİD tarafından kaçırıldı. 5 Ocak günü Suriye sınırında MİT’e teslim edildi. Davutoğlu da ‘Gözümüz aydın’ dediAncak Örs, ‘Terör örgütüne propaganda malzemesi’ oldu diye meslekten atıldıSözcü'den Aytunç Erkin'

Astsubay'ın başına gelmeyen kalmadı!

Kilis’te görevli astsubay Özgür Örs, 1 Ocak’ta IŞİD tarafından kaçırıldı. 5 Ocak günü Suriye sınırında MİT’e teslim edildi. Davutoğlu da ‘Gözümüz aydın’ dedi

Ancak Örs, ‘Terör örgütüne propaganda malzemesi’ oldu diye meslekten atıldı

Sözcü'den Aytunç Erkin'in haberine göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın Kilis’teki 1’inci Hudut Alayı 2’nci Hudut Tabur Komutanlığı’nda görevli astsubay Özgür Örs, kaçakçıları takip ederken Suriye tarafına geçince kafasına silah dayayan dinci terör örgütü IŞİD militanları tarafından 1 Ocak 2015 tarihinde rehin alınmıştı. Önce sınırın Suriye tarafında bulunan Çobanbey’e götürülen Örs, ertesi gün Cerablus’taki bir eve nakledilmiş, oradan da bilinmeyen bir başka yere geçirilmişti. Dördüncü günün sonunda da Örs, Suriye tarafındaki bir sınır karakolunda MİT’e teslim edilmişti. MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın bilgilendirmesinin ardından Başbakan Davutoğlu da Twitter hesabından astsubay Örs’ün Türkiye’ye getirildiğini “Milletimizin gözü aydın” diye duyurmuştu. Aynı gün Cumhurbaşkanı Erdoğan da yurda getirilen astsubay Özgür Örs’ün eşini aramış, geçmiş olsun dileklerini sunmuştu.

‘IŞİD’İN MALZEMESİ OLDUN’

Olaydan yaklaşık iki ay sonra, 27 Şubat günü astsubay Örs eline ulaşan tebligatla şoke oldu. Tabur Komutanı Piyade Yarbay Hüseyin Şengel imzasını taşıyan tebligatta şunlar yazıyordu: “… Süreçte mukavemet göstermeksizin, ulusal, yerel ve uluslararası basındaki yansımaları terör örgütlerinin propaganda malzemesi olması da değerlendirildiğinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin itibarına zarar verdiğiniz…” Özgür Örs savunmasını yaptı ve tebligattaki nedenlerden dolayı ordudan atıldığını öğrendi.

AVUKAT SERT KONUŞTU

Örs’ün avukatı Mehmet Akkuş ise Sözcü gazetesine yaptığı açıklamada “Musul Başkonsolosluğu’nu teslim eden ve esir düşenler devlet töreni ile karşılandı. Şah Fırat Operasyonu denen kurgulanmış kaçışta, PKK ve PYD ile ortak hareket edildi. Bu olaylar TSK’nın itibarını zedelemiyor. Ama Karakol Komutanı üsteğmenin emri ile kutsal sınırı korurken, IŞİD üyelerinin pususuna düşen ve esir alınan Astsubay Örs, TSK’dan atılıyor" dedi.

HAKAN FİDAN, ÖRS’Ü ARAYARAK ‘MEMLEKETE HOŞGELDİN’ DEMİŞ

Astsubay Özgür Örs, yurda getirilişinin ardından askeriyeye verdiği ifadesinde 4 günü ve kurtarılış hikayesini şöyle anlattı: “Tümseğin üstüne çıkar çıkmaz, tümseğin arka tarafından 4 kişinin silahlarını bana doğrulttuğunu gördüm. Bana, ‘Sen kimsin lan’ dediler. ‘Ben Türk askeriyim. Siz kimsiniz?’ dedim. ‘İslam Ordusu’ diye cevap verdiler. Beni ele geçiren 4 kişiden 3’ü Türkçe konuşuyordu. 5 Ocak’ta (3 gün sonra) akşam ezanından sonra tekrar gözlerimi bağlayıp araca bindirdiler. 2,5 saat kadar yol geldik. Benimle hiç konuşmadılar. Gözlerimi açtıklarında Akçakale yazısını gördüm. Sonrasında MİT görevlisi olduğunu söyleyen 2 kişiye teslim ettiler. Tam araçla hareket etmek üzereydik ki, MİT görevlileri aracı durdurdu. ‘Sayın müsteşarımız Özgür ile görüşecek’ diyerek cep telefonunu uzattı. Ben telefonu aldım, karşıdan benimle görüşen kişi, ‘ Memleketine hoşgeldin Özgür’ dedi.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam