Aslı Baş ölmeden 1 saat önce!

 Bodrum’da turizmci Ahmet Bayer’in villasının balkonundan düşüp ölen, 2003 yılı Mankenler Kraliçesi Aslı Baş’ın (32) son akşam yemeğindeki fotoğrafları ortaya çıktı. Bu arada mahkemenin atadığı bilirkişi de Baş’ın cinayet kurbanı olduğu yönünde rapor verd

Aslı Baş ölmeden 1 saat önce!

 

Bodrum’da turizmci Ahmet Bayer’in villasının balkonundan düşüp ölen, 2003 yılı Mankenler Kraliçesi Aslı Baş’ın (32) son akşam yemeğindeki fotoğrafları ortaya çıktı. Bu arada mahkemenin atadığı bilirkişi de Baş’ın cinayet kurbanı olduğu yönünde rapor verdi...

Manken Aslı Baş, 21 Temmuz 2010’da gece 02.30 sıralarında, Yalıkavak Beldesi’ndeki Clup Flipper Tatil Köyü’ndeki, turizmci Ahmet Bayer’e ait villanın 7.5 metre yüksekliğindeki terasından düşerek yaşamını yitirdi. Önce intihar üzerinde durulurken Baş’ın ailesinin ısrarlı takibi sonucu cinayet ihtimali ağırlık kazandı. Geçtiğimiz hafta Bodrum Savcısı Bülent Baki’nin Baş ailesinin avukatı Cihan Çiçek, Aslı’nın babası Mehmet Yavuz Baş’la birlikte, Ahmet Bayer’in lüks villasında yeniden keşif ve inceleme yapmasının ardından Ahmet Bayer, adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, oğulları Hakan Bayer (25) ile kardeşi Volkan Bayer (23) tutuklandı.

 

‘Son yemek’ fotoğrafı dosyada

 

İki kardeşin tutuklanmasına neden olan dava dosyasıyla ilgili ayrıntılar da iki yıl sonra tek tek ortaya çıkmaya başladı. Aslı Baş’ın öldüğü gün ve olayın hemen öncesinde Ahmet Bayer ve dostlarıyla atladığı söylenen terasta yedikleri yemeğin fotoğrafları da dava dosyasına girdi. Fotoğraflarda Aslı Baş, Ahmet Bayer ve oğlu Hakan Bayer’in de bulunduğu masada yemek yerken görülüyor. Yine bir başka fotoğrafta da Aslı Baş, olay günü Hakan Bayer’in kullandığı bir tekne gezisinde görülüyor. 

 

Yeni bilirkişi raporu: Düşmedi itildi

 

Bu arada daha önce Baş ailesinin isteğiyle rapor hazırlayan bilirkişinin cinayet ihtimali yönündeki raporunun ardından mahkemenin atadığı bilirkişinin raporu da dosyaya girdi. Parmak izi ve olay yeri inceleme uzmanının verdiği raporda Aslı Baş’ın iddia edildiği gibi 80 santimetre yükseklik ve bir metre genişliğindeki dikenli bitkiler arasından geçerek terastan atlamasının mümkün olmadığının altı çizildi. Raporda Baş’ın bacaklarının çıplak olduğu bu çitten geçmesi durumunda mutlaka çizikler olacağı belirtildi. Yeni raporda da Aslı Baş’ın ’Ani bir darbe veya itilme’ sonucu sırt üstü düştüğü, düşerken de duvara tutunmak istediği belirtildi. Raporda olayın tanıklarının Baş’ın bir şişe şarap ve üzerine ilaçlar içtiği iddialarının İzmir Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsi sonucu doğru olmadığı, kan değerlerinde hiçbir alkol ve uyuşturucu ilaç iznine rastlanmadığına da dikkat çekildi.

 

TUTUKLANAN İKİ OĞUL NE DİYOR?

 

Hakan Bayer: Film izliyorduk

 

Kasten öldürme suçlarından mahkemeye çıkarılan ve olaydan 20 dakika önce saat 01.59’da telefonla Aslı Baş’ı aradığı belirtilen Hakan Bayer ifadesinde “Ben telefonumla Aslı’yı aramadım. Benim telefonumdan babam Aslı’yı aramış olabilir. Üzerime atılan suçu kabul etmiyorum. Olay anında Melis isimli arkadaşımla içeride film izliyorduk. Bu olayla uzaktan yakından ilgim olmadığı gibi Aslı Baş ile de yakınlığım yoktur. Bugüne kadar hayatımda bir kavgaya dahi karışmadım. Suçsuzum” dediği öğrenildi.

 

Volkan Bayer: Uyuyordum

 

Volkan Bayer’in ise savunmasında, “Olay anında ben odamda uyuyordum. ’Ay’ diye bir ses duydum. Hakan yanıma gelip ’Aslı atlamış’ dedi.

 

Aşağı baktığımda Aslı’yı sırt üstü yatarken ve kafasından kanlar akarken gördüm. İlk kez bugün suçlu konumunda gösterildik. Suçlamaları kesinlikle kabul etmiyorum” diye savunma yaptığı öğrenildi. Bu arada Ahmet Bayer’in olayın meydana geldiği Clup Flipper Tatil Köyü’nde oğullarının tutuklanması ile ilgili basın açıklaması yapacağı bildirildi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler