Aşkları engel tanımamıştı

İnternette tanışarak aşık olduğu sağır ve dilsiz Tayvanlı Mei-Chan ile 1.5 yıl önce evlenen bedensel özürlü Trabzonlu Yusuf Ay'a, akülü engelli arabası hediye edildi. Trabzon'un Maçka ilçesine bağlı Armağan köyünde yaşayan engelli çift, Yusuf Ay için Alma

Aşkları engel tanımamıştı

İnternette tanışarak aşık olduğu sağır ve dilsiz Tayvanlı Mei-Chan ile 1.5 yıl önce evlenen bedensel özürlü Trabzonlu Yusuf Ay'a, akülü engelli arabası hediye edildi.

Trabzon'un Maçka ilçesine bağlı Armağan köyünde yaşayan engelli çift, Yusuf Ay için Almanya'dan getirilen akülü engelli arabasını almak için Maçka Belediyesinde düzenlenen törene katıldı.

Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç, burada yaptığı konuşmada, aşkları engel ve sınır tanımayan hemşehrilerine evlendikleri 19 Haziran 2009'da her türlü yardımı yapacağına dair söz verdiğini anımsatarak, ''Almanya'da faaliyet gösteren Bielefeld Özürlüler Derneği ile irtibata geçtik. Dernek başkanı Nurettin Yiğit ve yönetim kurulundan Murat Çavuş'un katkılarıyla Almanya'dan son derece modern akülü engelli arabası getirttik'' dedi.

Daha sonra Genç, küçük yaştayken yapılan yanlış iğne nedeniyle yürüyemeyen, aynı zamanda doğuştan sağır ve dilsiz de olan Yusuf Ay'a engelli arabasını teslim etti.

Araca binerek bir süre gezinen Ay, beden diliyle çok mutlu olduğunu ve emeği geçenlere teşekkür ettiğini anlattı.

Maçka'nın Armağan köyünde doğuştan sağır ve dilsiz olan, küçük yaştayken yapılan yanlış iğne nedeniyle de yürüyemeyen Yusuf Ay (39), yaklaşık 2.5 yıl önce Tayvan'da yaşayan ve kendisi de sağır ve dilsiz olan Mei-Chan Whang (37) ile internette tanışmıştı.

 Web kamerası sayesinde işaret diliyle iletişim kuran çift, zaman içinde birbirlerine aşık olmuş, buluşmaya karar veren gençlerden Mei-Chan, kız kardeşinin yardımıyla Tayvan'dan uçağa binerek 2009 yılının ilk ayında İstanbul'a gelmişti. Yusuf'un ağabeyi Ali İhsan Ay'ın İstanbul'da karşılayarak Trabzon'a getirdiği Mei-Chan, Armağan köyünde Yusuf'un ailesiyle kalmaya başlamıştı. Aynı yılın nisan ayına kadar Yusuf'un ailesinin yanında kalan Mei-Chan, daha sonra Tayvan'a dönmüş, ailesini evliliğe ikna edip gerekli işlemleri tamamlayarak tekrar Trabzon'a gelmişti. Çift, 19 Haziran 2009'da Maçka Belediyesi'nde kıyılan nikahla evlenmişti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler