Askerlik parası için girdi can verdi

Adana'nın Feke ilçesine barit çıkarılan maden ocağındaki patlamada hayatını kaybeden Samet Fırtına'nın, askerlik harçlığını biriktirmek için işe 2 ay önce başladığı bildirildi.Feke'ye 25 kilometre uzaklıktaki Tortulu köyünde 2008 yılında kurulan Süleyman

Askerlik parası için girdi can verdi

Adana'nın Feke ilçesine barit çıkarılan maden ocağındaki patlamada hayatını kaybeden Samet Fırtına'nın, askerlik harçlığını biriktirmek için işe 2 ay önce başladığı bildirildi.

Feke'ye 25 kilometre uzaklıktaki Tortulu köyünde 2008 yılında kurulan Süleyman Oğuz'a ait Toros Aksu Madencilik Firmasına ait barit maden ocağında 10 kişinin çalıştığı, patlama sırasında 3 işçinin izinli olduğu öğrenildi.

Patlama olduğunda, ocakta, firma sahibinin kardeşi Adlen Oğuz ile işçiler Hüseyin Topuz, Nusret Durmuş, Samet Fırtına, Ali Güleç, Sinan Durmuş ve Şevket Güvenç'in bulunduğu, olayda hayatını kaybeden Samet Fırtına ile yaralılar Hüseyin Topuz ve Nusret Durmuş'un ise 50 metre derinlikteki ''kuyu'' olarak adlandırılan bölümde çalıştıkları belirtildi.

Patlamanın daha önce yerleştirilen, ancak infilak etmeyen bir patlayıcı madde parçasına iş makinası ile darbe vurulması sonucu meydana geldiği ihtimali üzerinde durulduğu öğrenildi.

Çalışma arkadaşları, olayda hayatını kaybeden Karaisalı ilçesi Barakdağı köyü nüfusuna kayıtlı 20 yaşındaki arkadaşları Samet Fırtına'nın çok yakında askere gideceğini, asker harçlığını biriktirmek için 2 ay önce madende çalışmaya başladığını belirttiler.

Feke Cumhuriyet Savcılığının olayla ilgili soruşturmayı sürdürdüğü bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler