Askere Bebek arabası ile geldi!

 Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi üyelerinin de aralarında bulunduğu 12 engelli, temsili olarak askerlik yaptı. Vatani görevini yapmak üzere bebek arabasıyla askeriyeye getirilen 20 yaşındaki Burak Güleç, törenin en dikkat çeken siması oldu. Engelli

Askere Bebek arabası ile geldi!

 

Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi üyelerinin de aralarında bulunduğu 12 engelli, temsili olarak askerlik yaptı. Vatani görevini yapmak üzere bebek arabasıyla askeriyeye getirilen 20 yaşındaki Burak Güleç, törenin en dikkat çeken siması oldu. 

Engelli vatandaşlara yönelik olarak gerçekleştirilen bir günlük temsili askerlik uygulaması 5. Kolordu Komutanlığına bağlı 105. Topçu Alay Komutanlığında gerçekleştirildi. 1 günlüğüne asker olacak olan 12 engelliyi sabah saatlerinde evlerinden alan askerler, engellileri önce asker tıraşı yaptı; ardından da askeri elbiseleri giydirdi. Engelliler askeri eğitim alarak alay yemekhanesinde Mehmetçiklerle yan yana karavana yedi. Kimi tekerlekli sandalyede, kimi bebek arabasında tören alanına getirilen 12 kişi, daha sonra 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Nazım Altıntaş'ın da katıldığı törende yemin etti. Engelli askerler tören sonunda ise terhis belgelerini aldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan temsili askerlik töreninde askerlik yapan 12 engelli adına konuşan Topçu Er Hüseyin Tuğlu, "5. Dönem Temsili Askeriliği icra eden bizlerin, kutsal askerlik andını içtiği bu anlamlı günde aramızda olmanızdan dolayı şahsım ve arkadaşlarım adına teşekkür ederim. Bugün gelecek nesillerin emaneti olan ve her karış toprağı şehit kanlarıyla sulanmış bu vatanın laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, Atatürk ilke ve inkılaplarının yılmaz bekçileri olmaya ant içtik” dedi. Tuğlu, “Türkiye Cumhuriyeti bir bütündür ve ebediyete kadar da öyle kalacaktır. Ulu Önder Atatürk'ün izinde yürüyen ve ilkelerinin yılmaz bekçisi olan Türk Silahlı Kuvvetleri var oldukça, hiçbir kuvvet hain emellerini gerçekleştiremez'' diye konuştu.

Temsili askerlik görevini icra eden arkadaşları adına konuşan Tuğlu, konuşmasının ardından isim kütüğüne ismini çaktı.

Törende konuşan 105. Topçu Alay Komutanı Kurmay Albay Bülent Çelik ise, 1111 Sayılı Askerlik Kanunu kapsamında silah altına alınmaları mümkün olmayan engelli vatandaşların kutsal askerlik hizmetini bir gün süreyle icra etmesine imkan sağlamak için her yıl engelliler haftasında geleneksel olarak temsili askerlik uygulamasının yapıldığını dile getirdi. Kurmay Albay Çelik sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Bugün alayımıza katılan yüreği ülke ve bayrak sevgisiyle dolu 12 Mehmetçiğimiz, eğitimlerini başarıyla tamamlayarak yemin etmeye hak kazandılar. Kıymetli anne ve babalar, sanırım sizler de evlatlarınızın askerlik hizmetini icra ettiği bu günü ileride hatırlayacak ve gurur duyacaksınız. Sevgili Mehmetçikler, sizler bugün, kahramanlığını dünyaya kabul ettirmiş, tarihi şan ve şerefle dolu Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bir günlük misafiri oldunuz. Milletin bağrından çıkan ve onun ayrılmaz parçası olan Mehmetçiklerle silah arkadaşı oldunuz. Asıl önemlisi, sevdiklerinizin huzurunda, arkadaşlarınızın şahitliğinde, kutsal sancağımızın gölgesinde, arkadaşlarınızla omuz omuza silahlarınıza el basarak yemin ettiniz. İçtiğiniz yemin kutlu, yolunuz ve bahtınız açık olsun.”

5. Dönem Temsili Askerlik uygulamasında bir günlük eğitime katılan 12 engelliden biri olan Burak Güleç, törenin en dikkat çeken ismi oldu. 20 yaşında olmasına karşın doğuştan geçirdiği hastalık sonucu 2 yaşından itibaren, yürüme ve konuşma yeteneğini kaybeden Burak Güleç, törene bebek arabası içerisinde getirildi. Kendisine refakat eden komutanının gözetiminde yemin ederek temsili askerlik uygulamasına katılan Burak Güleç'in anne ve babası da Burak terhis belgesi aldığı sırada duygu dolu anlar yaşadılar.

Çorlu'da ikamet eden Şenol - Hamdiye Güleç çiftinin çocuğu olan 1992 doğumlu Burak Güleç'in geçirdiği rahatsızlık sonucu 2 yaşından itibaren görme, yürüme ve konuşma yeteneğini yitirdiğini ifade eden babası Şenol Güleç, “Oğlumuz dünyaya geldiği zaman beyninde bir rahatsızlık oluşmuş, oksijen verilmesi gerekiyormuş ancak oksijen verilmedi. Doğumda başlayan hastalığı tedavi edilmediği için 2 yaşındayken görme, konuşma ve yürüme yeteneklerini kaybetti” dedi.

20 yaşında olmasına karşın gelişim gösteremediği için bebek arabasına konulan Burak Güleç, askerliğini deyine bu bebek arabasının içerisinde yerine getirdi. Resmigeçit töreni ile sona eren temsili askerlik uygulamasına 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Nazım Altıntaş, 105. Topçu Alay Komutanı Kurmay Albay Bülent Çelik, Hava Meydan Komutanı Hava Albay Erdoğan Erdem, Çorlu Sakatlar Derneği Başkanı Suat Yaşa, dernek üyeleri, engelli askerlerin aileleri ve askeri birlikler katıldılar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler