Aşk onu bağımlılıktan kurtardı

Batman'da uyuşturucu bağımlısı genç, sevdiği kızla evlenebilmek için tedavi görerek, yakalandığı illetten kurtuldu. Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde 1,5 yıl süren tedavinin ardından bağımlılıktan kurtulup yeni bir hayata başlayan H.E, yaşa

Aşk onu bağımlılıktan kurtardı
Batman'da uyuşturucu bağımlısı genç, sevdiği kızla evlenebilmek için tedavi görerek, yakalandığı illetten kurtuldu.
 
Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde 1,5 yıl süren tedavinin ardından bağımlılıktan kurtulup yeni bir hayata başlayan H.E, yaşamını değiştiren kız arkadaşıyla evlenerek mutlu bir yuva kurdu.
 
Eşi 3 aylık hamile olan H.E, 6 ay sonra baba olmanın heyecanını yaşıyor. H.E, AA muhabirine, hayatının en güzel zamanlarını uçucu madde kullanarak geçirdiğini, bundan büyük pişmanlık duyduğunu anlattı.
 
- "Bu illetten kurtuldum"
 
Henüz 13 yaşında iken arkadaşlarının etkisiyle madde bağımlılığına başladığını ifade eden H.E, kız arkadaşı sayesinde bağımlılığından kurtulmaya karar verdiğini belirtti.
 
Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne gittiğinde 5 yıl tedavi olması gerektiğini öğrendiğini anlatan H.E, şöyle dedi:
 
"Madde bağımlısı iken çoğu zaman kendimi kaybediyor, ölümün kıyısında yaşıyordum. Azimle 1,5 yılda bu illetten kurtuldum. Şu an kontrollerim sürüyor. Hayatı yaşamak çok güzel. Beni hayata bağlayan o kızla evlendim. Şu anda mutlu bir evliliğimiz var. Ayrıca eşim hamile. Allah izin verirse 6 ay sonra baba olacağım."
 
- "Ben iyileştim herkes iyileşsin istiyorum"
 
H.E, eşi ve çocuğunun geçimini sağlayabileceği bir iş sahibi olmak istediğini anlatarak, artık tek amacının iyi bir eş ve baba olmak olduğunu vurguladı.
 
Uyuşturucu kullananlara en başta kendileri sonra yakınları ve sevdikleri için tedavi olmalarını tavsiye eden H.E, yetkililerden destek istedi.
 
"Ben iyileştim herkes iyileşsin istiyorum" ifadesini kullanan H.E, madde bağımlılarına hayatı yaşamayı tercih etmelerini önerdi.
 
- "H.E madde bağımlıları için örnek bir insan"
 
Batman Bölge Devlet Hastanesi Psikososyal Destek İntihar ve Krize Müdahale Birim Sorumlusu Psikolog Ümit Taş, bağımlılığın hemen tedavi edilmesinin mümkün olmadığını belirterek, bu nedenle kişinin ailesinin, arkadaş çevresinin ve hastane ortamının tedavi için önemli unsurlar olduğunu vurguladı.
 
"H.E tüm madde bağımlıları için örnek bir insan" diyen Taş, madde bağımlılığının kişilik, fiziksel ve ruhsal bozukluklar ile ölüme dahi neden olduğunu, bağımlılıktan kurtulmak için önce karar vermenin önemine işaret etti.
 
Taş, özellikle sentetik tarzı uyuşturucuların çok hızlı etki ettiğini, kimi zaman beyinde hasara yol açtığını kimi zaman da ölüme neden olabildiğini kaydetti.
 
Madde bağımlılığında ailenin rolünün önemli olduğuna dikkati çeken Taş, bağımlılıktan kurtulmak için profesyonel yardımın önemli olduğunu aktardı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam