Aşk cinayetinde sevgililere müebbet

MUĞLA’nın Ortaca İlçesi’nde, oto tamircisi Vahdet Aydın’ı (52) öldürdüğü iddiasıyla yargılanan eşi Gülden Aydın (33) ve yasak aşk yaşadığı öne sürülen Habip Kafaoğlu (34) ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.Ortaca Sanayi Sitesi’nde çalışan,

Aşk cinayetinde sevgililere müebbet

MUĞLA’nın Ortaca İlçesi’nde, oto tamircisi Vahdet Aydın’ı (52) öldürdüğü iddiasıyla yargılanan eşi Gülden Aydın (33) ve yasak aşk yaşadığı öne sürülen Habip Kafaoğlu (34) ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Ortaca Sanayi Sitesi’nde çalışan, biri ilk eşinden olan üç çocuk babası Vahdet Aydın, 16 Mart 2012 tarihinde evinde fenalaşınca, komşuları kalp krizi geçirdiğini sanarak durumu 112 Acil Servis’e bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekibi, ilk müdahelenin ardından Aydın’ı, Ortaca Devlet Hastanesi’ne götürdü. Durumu ağır olan Aydın, Muğla Özel Yücelen Hastanesi’ne sevk edildi. Ancak, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Doktorlar Aydın’ın boynundaki darp izlerini farkedip, polise bilgi verdi. Polis ve savcının incelemesinin ardından Aydın’ın 16 yıllık eşi Gülden Aydın , gözaltına alındı. Gülden Aydın, suçunu itiraf edip, eşini yasak aşk yaşadığı Habip Kafaoğlu’nun boğarak öldürdüğünü ileri sürdü. Bunun üzerine polis, olaydan sonra kaçan Habip Kafaoğlu’nu da Hatay’da yakalayıp gözaltına aldı.

KOCASI SIZINCA SEVGİLİSİNİ EVE ALMIŞ

Gülden Aydın, savcılıktaki ifadesinde eşinin olaydan bir gün önce arkadaşları ile buluşacağını söyleyerek evden ayrıldığını belirtip, "Saat 21.00 sıralarında eve döndüğünde, çakır keyifti. Evdeki şaraptan da birkaç kadeh içtikten sonra oturduğu yerde sızdı. Çocuklarımla beraber eşimi yatak odasına götürdüm. Ardından çocukları da yatırdım. Gecenin ilerleyen saatlerinde Habip Kafaoğlugeldi. Başka odaya geçip, beraber birkaç kadeh içki içtik. Bu arada Habip Kafaoğlu, lavaboya gideceğini söyleyip, yanımdan ayrıldı. Döndüğünde, ’Kocanı boğdum. Ondan kurtulduk’ deyip, evden çıktı. Dehşete kapıldım. Odaya girdiğimde Vahdet hareketsiz yatıyordu. Oda dağınıktı. Panikle, komşulardan yardım istedim. Komşular, vücudunun sıcak olduğunu belirtip, ’Yaşıyor olabilir’ diyerek, ambulans çağırdı. Gelen sağlık ekipleri, ilk müdahaleyi yapıp hastaneye kaldırdı. Ancak, kurtarılamadı" dedi. Gülden Aydın ve Habip Kafaoğlu tutuklandı. Çiftin olaya tanık olan çocukları, babalarının ölmesi, annelerinin de cezaevine girmesi üzerine halalarına verildi.

Gülden Aydın ve Habip Kafaoğlu hakkında ’tasarlayarak adam öldürmek’ suçundan, geçen yıl Haziran ayında dava açıldı. Mahkeme, altıncı duruşmada iki sanığı, temyiz yolu açık olmak üzere ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmalarına karar verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam